Понеделник, 06 Април 2020

Петък, 21 Февруари 2020 15:20

Младен Маринов: Няма запитвания от испанските власти за Бойко Борисов

Категорични сме, че ще бъде спазена заповедта на кмета на Столична община за Луковмарш, заяви министърът на вътрешните работи

По официалните канали няма запитвания от испанските власти за Бойко Борисов. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Народното събрание по повод днешните публикации в испанската преса за разследване на имущественото състояние на премиера.

Попитан в дали МВР е имало информация за готвен пуч срещу правителството в сряда, министър Маринов отговори, че при такива мероприятия се получава най-разнородна информация, включително за лица, които да предизвикат някакви напрежения.

„Продължаваме да следим ситуацията с оглед на утрешното мероприятие по отношение на така наречения Луковмарш. Има издадени заповеди на кмета на Столична община, който е компетентен по Закона за събранията, митингите и манифестацията. Ние сме категорични, че ще бъде спазена заповедта на кмета“, подчерта министърът.

„Имаме комуникация с партньорите, така че те извършват своите проверки. На база на тези проверки, ще са техните действия“, коментира Маринов във връзка с информация за самолет с чужденци, които идват за Луковмарш.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Във връзка с обвинението на управителя на ТЕЦ „Бобов дол“, министърът на вътрешните работи съобщи, че тече полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата и по отношение на превози на суровина за изгаряне. „Средата на януари беше получен сигнал. Съответно под ръководството на прокуратурата беше извършена проверка, която установи нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“. Вследствие на това беше задържан със заповед за 24 часа управителят на ТЕЦ-а, впоследствие прокуратурата му повдигна обвинение. Беше взета мярка „парична гаранция“. Продължаваме с разследването“, каза още министърът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар