Събота, 28 Март 2020

Неделя, 23 Февруари 2020 13:10

В НАП си раздали над 30 милиона лева бонуси

В същото време приходаната агенция обжалва глобата от 5 милиона и 100 хиляди лева, наложена им от Комисията за защита на личните данни

Над 30 милиона лева допълнителни възнаграждения заради постигнати резултати са раздадени в Националната агенция за приходите през миналата година. Материалното стимулиране е на фона на безпрецедентния теч на лични данни от там.

В същото време НАП обжалва глобата от 5 милиона и 100 хиляди лева, наложена им от Комисията за защита на личните данни.

Пред bTV директорът на данъчните Галя Димитрова съобщи, че на 70 души са били спрени бонусите, но само за едно тримесечие.

В централното управление на агенцията допълнителните пари платени през 2019 г. са над  милиона лева.

„В тези 70 човека се включва целия ръководен състав на агенцията и всички колеги, които са пряко свързани с информационни системи и информационна сигурност - не са получили за едно тримесечие“, казва Галя Димитрова.

Изп. директор на НАП обаче разкрива, че следващите тримесечия „получиха, тъй като те положиха извънредни усилия за оптимизиране на дейностите ни свързани с информационната сигурност“.

„Резултатите, които постигна НАП, които са резултат на всички на целия екип на НАП и са рекордни за миналата година - почти 24 милиарда и ръст от почти 3 милиарда – мисля, че обосновават това, че служителите на НАП заслужават да получат бонуси“, казва Димитрова пред bTV.

Дали това компенсира допуснатата грешка и изтичането на информацията? Според изп. директор на НАП, „говорим за неща, които няма как да сравняваме“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар