Неделя, 20 Септември 2020

Понеделник, 09 Март 2020 11:47

Скок на заразяванията с коронавирус в Италия

Броят на жертвите на коронавируса в Италия достигна 366 души, а заразяванията са скочили до 7375, съобщиха местните власти, цитирани от Би Би Си, предаде БНР. 

До 16 млн. души в Ломбардия и в 14 провинции се нуждаят от специално разрешително за пътуване според новите правила за карантина, които са в сила до 3 април.

Музеите, спортните зали, басейните, дискотеките и залите за игри ще бъдат затворени.

Баровете и ресторантите могат да работят, но клиентите им трябва да седят на най-малко метър разстояние.

Магазините са отворени, търговските центрове и пазарите се очаква да не работят, но аптеките и супермаркетите в тях ще останат отворени.

Двете летища в Милано, „Линате“ и „Малпенса“, както и това във Венеция, работят. Но националната авиокомпания „Алиталия“, каза, че ще извършва само вътрешни полети от „Линате“ и ще спре всичките си полети от „Малпенса“. Международните полети на компанията ще бъдат само от Рим.

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран заяви снощи, че Франция ще наложи строга забрана за публични събития с над 1000 присъстващи като част от мерките за борба с разпространението на новия коронавирус и епидемията от Ковид-19. 

Германия обяви днес нови 210 случая на коронавируса, предаде Ройтерс. Така броят им се увеличава до 1112 от 902, потвърдени в неделя.

Най-много са в западната Северен Рейн-Вестфалия – най-многолюдната провинция на страната. 

Първи два случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани в Албания, предаде Ройтерс. Става дума за баща и син, завърнали от Италия. Мъжете са в стабилно състояние, без усложнения -  съобщиха през нощта срещу понеделник от албанското министерство на здравеопазването.

Преди да бъдат установени положителните проби на двамата албанци, здравните служби са тествали пробите на около 60 души, които са излезли отрицателни. По данни на Ройтерс, около 400 хиляди албанци живеят в Италия на отсрещния бряг на Адриатическо море.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За първа жертва на коронавируса съобщи и Египет

Става дума за 60-годишен германски турист, който е пристигнал в страната преди седмица. Той става първият регистриран смъртен случай в Египет, но и в Африка, отбелязват световните агенции.

Междувременно в Китай бяха регистрирани нови 40 случая на болни за последното денонощие.

По данни на здравните власти - в неделя са починали 22  пациенти, от които 21 в централната провинция Хубей - мястото, от което тръгна заразата. С тях общият брой на починалите от Ковид-19 в Китай достигна до 3119.

Жител на Буенос Айрес на 64 години е починал от Ковид-19 в събота. Мъжът е страдал от диабет, хипертония, хроничен бронхит и бъбречна недостатъчност. Той е бил диагностициран с новия коронавирус на 28 февруари след пътуване до Европа.

Аржентина е на трето място в Латинска Америка по брой на потвърдените случаи на заболяването с 8 случая, след Бразилия с 25 и Еквадор с 14, предаде БТА.

Днес Южна Корея съобщи за нови 96 случая на коронавирус, като общо те са 7478. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар