Вторник, 26 Май 2020

Понеделник, 16 Март 2020 10:49

Бургаският кмет предложи да затворим магистрала “Тракия”. Браво! Нека предложи още да спрем тока и водата!

74 жители на Бургас в момента са под карантина, след завръщането си от рискови държави, но не я спазват, обяви кметът на града Димитър Николов след заседание на оперативния щаб

Кметът на Бургас Димитър Николов поиска АМ ‘Тракия’ да се затвори за пътуващи от градове с коронавирус, съобщи OFFNews.

От община Бургас препоръчват да се прекратят пътуванията до София. Предвижда се на всички адреси, където има регистрирани хора с карантина, на входните врати ще бъдат разлепени обявления „карантина“ с посочен срок на нейната продължителност. Хората, които живеят в същото жилище, също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от съвместни екипи на полицията и общината.

74 жители на Бургас в момента са под карантина след завръщането си от рискови държави, но не я спазват, обяви кметът на града Димитър Николов след заседание на оперативния щаб.

“От днес считаме София за рискова дестинация и съветвам хората да не пътуват дотам. Община Бургас спира всички командировки на нейни служители до столицата”, допълни той.

Николов е поискал да бъде затворена магистрала “Тракия” към Бургас и да се пропускат само автомобили, които не са от зони, в които има доказани случаи на коронавирус, но от Националния кризисен щаб му отказали.

Николов допълни, че се сформират екипи от медицински сестри, които в момента не са на работа в училищата, да измерват температурата на всички пътници, които пристигат в Бургас с автобуси от София и Плевен. Транспортните фирми ще получат забрана за спиране на пътниците на междинни спирки в града. Слизането от автобуса ще става само на автогара Юг и автогара Запад.

Видимо е, че предложението на Николов смело набира ирационална скорост затова никой няма да се учуди, ако до дни бургаският кмет предложи още да спрем тока и водата. По примера на Перник. Така не само коронавирусът ще бъде унищожен до седмица, но и цялата държава!

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар