Сряда, 08 Април 2020

Сряда, 25 Март 2020 08:56

Пушков към Полша: Подлост на ниво държавна политика

Реакцията на руския депутат е след като Полша не допусна руски самолети с помощ за Италия да преминат през въздушното й пространство

Полша не пусна руски самолети с хуманитарна помощ за Италия. Полската държава не е позволила на руските самолети да използват въздушното пространство. Това обяви руският сенатор и бивш председател на Комисията по международни работи към Държавната дума Алексей Пушков, цитиран от световните осведомителни агенции.

Новият скандал е само 2 дни след като италианският в. "Република" писа, че пак Полша е задържали 23 000 маски, предназначени за Италия. За властите в Рим "става въпрос за сериозен и напълно абсурден случай".

Русия изпрати 14 военни самолета Ил-76 към Италия, за да помогне на страната в борбата срещу коронавируса. По информация на военно министерство на Руската федерация, руски военни експерти ще координират операции с италианските власти за дезинфекция и превенция разпространяването на COVID-19.

Резултат с изображение за „алексей пушков“

Алексей Пушков съобщи и в социалната мрежа „Туитър“, където е доста активен, за отказа на Полша руските самолети да преминат по прекия път към Италия.

"Полша не позволи на руски самолет с помощ за Италия да премине през въздушното й пространство. Това е подлост на ниво държавна политика. Още повече помощта е за съюзник на Полша в ЕС и НАТО", написа Пушков в "Туитър".

Той призова Москва повече да не разговаря с Варшава по никакви въпроси.

В събота президентът на Русия Владимир Путин потвърди, че ще предоставят помощ на Италия, която е най-засегнатата страна в Европа. Във вторник в Италия кацнаха 13-я и 14-я Ил-76. Така в Италия бяха прехвърлени 100 специалиста от областта на вирусологията и епидемиологията, снабдени с необходима техника и оборудване.

В Италия има над 69 000 случая на коронавирус, 6 820 са починали, 8 326 са оздравелите.

В италианските социални мрежи от началото на седмицата започнаха да се споделят клипчета със свалянето на знамената на Евросъюза и поставяне на тяхно място на знамената на Русия, Китай и Куба, които оказват помощ на място на най-засегнатата от коронавируса страна в Европа.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Март 2020 08:56
  БЦЖ ваксината работи срещу Covid-19

  Специалисти от болницата "Джонс Хопкинс" в САЩ установиха, че смъртността от Ковид-19 в държавите с масова ваксинация против туберкулоза с БЦЖ е 5,8 пъти по-ниска, съобщи в. "Дейли мейл".

 • Сряда, 25 Март 2020 08:56
  Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера ще промени отношението към епидемията

  Доц. Атанас Мангъров е началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София. Той е най-активният защитник на масовото изследване с т.нар. бързи тестове. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов открито показа недоволството си от доц. Мангъров заради позицията му, че за да се спре разпространението на новата инфекция, трябва поне 70% от населението на страната да я прекара и да си изработи имунитет. По време на традиционния брифинг на националния щаб, на който днес Борисов дойде неочаквано, министър-председателят каза, че "ние сме добри приятели с него, по-точно сестра ми се познава с него".

 • Сряда, 25 Март 2020 08:56
  Руските семейства с деца ще получат по пет хиляди рубли на дете през април, май и юни

  Размерът на помощите за руските семейства с деца ще бъде около 200 милиарда рубли. 140 милиарда рубли от общата сума ще отидат директно за подкрепа на семейства с деца от 3 до 7 години

   

Оставете коментар