Четвъртък, 09 Април 2020

Сряда, 25 Март 2020 11:57

Кортенецът със съмнение за Covid-19 преди 14 години е бил арестуван лично от Борисов заради производство на синтетични наркотици

Няма заболели с коронавирус в област Нова Загора, съобщи кметът след информация на BIG5 за паника в с. Кортен по повод хоспитализирането на човек, завърнал се от Испания

Както съобщи BIG5, новозагорското село Кортен изпадна в паника във вторник, след като стана ясно, че е хоспитализиран със съмнение за коронавирус жител на селото. Болният, по информация на местни жители, се е завърнал преди дни от Испания и вместо да спазва карантина, е обиколил цяло село, общувайки с около сто души.

BIG5 разкри кой е човекът, хвърлил село Кортен в ужас. Оказва се, че той е стар познайник на властите в качеството си на местен наркобарон. Преди 14 години, в качеството си на главен секретар на МВР, Бойко Борисов провежда акция точно в село Кортен, където се разбива лаборатория за производство на синтетична дрога. Тогава са арестувани двама души, сред които и заболелият към днешна дата.

По повод информацията на медията ни и търсенето съдействие на жителите на с. Кортен да бъдат информирани за резултата от пробата за коронавирус на хоспитализирания бивш наркобарон, кметът на Нова Загора Николай Грозев съобщи, че „лицето е с категорично потвърдени отрицателни проби за COVID-19“.

Николай Грозев лично посети селата Кортен и Баня и увери, че се спазва много добра дисциплина относно превантивните мерки срещу коронавирус. Той се запозна и с информацията относно карантинираните лица на територията на двете села, които общо са 23, за с. Кортен - 11 и за с. Баня – 12.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Грозев обеща пълна подкрепа за дезинфекция на селата в следващите дни, след подобряване на климатичните условия и спиране на валежите.

„Към момента, на територията на община Нова Загора, няма случай на заболял от коронавирус. Умолявам всички, спазвайте предписаните мерки! Бъдете здрави и запазете спокойствие!“ – призова кметът Николай Грозев.

на снимката: Николай Грозев - кмет на Нова Загора и Игнат Игнатов - кмет на Кортен

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Март 2020 11:57
  БЦЖ ваксината работи срещу Covid-19

  Специалисти от болницата "Джонс Хопкинс" в САЩ установиха, че смъртността от Ковид-19 в държавите с масова ваксинация против туберкулоза с БЦЖ е 5,8 пъти по-ниска, съобщи в. "Дейли мейл".

 • Сряда, 25 Март 2020 11:57
  Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера ще промени отношението към епидемията

  Доц. Атанас Мангъров е началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София. Той е най-активният защитник на масовото изследване с т.нар. бързи тестове. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов открито показа недоволството си от доц. Мангъров заради позицията му, че за да се спре разпространението на новата инфекция, трябва поне 70% от населението на страната да я прекара и да си изработи имунитет. По време на традиционния брифинг на националния щаб, на който днес Борисов дойде неочаквано, министър-председателят каза, че "ние сме добри приятели с него, по-точно сестра ми се познава с него".

 • Сряда, 25 Март 2020 11:57
  Руските семейства с деца ще получат по пет хиляди рубли на дете през април, май и юни

  Размерът на помощите за руските семейства с деца ще бъде около 200 милиарда рубли. 140 милиарда рубли от общата сума ще отидат директно за подкрепа на семейства с деца от 3 до 7 години

   

Оставете коментар