Събота, 28 Март 2020

Четвъртък, 26 Март 2020 09:27

Въздухът над европейските столици е станал по-чист

Според експертите това се дължи на намалелия автомобилен трафик

Десетки европейски мегаполиси се превърнаха в призрачни градове заради мерките срещу коронавируса. Европейската агенция по околна среда обяви, че в това има и положителна страна – замърсяването намалява.

Миналата седмица нивата на азотен диоксид в Милано са спаднали с 21% спрямо същата седмица през 2019 г., в Рим спадът е с 35%. В Мадрид нивата са с 41 на сто по-малко, а тези в Лисабон цели 51%. Причината според експертите е намалелият автомобилен трафик.

Winbet - победата е емоция! (18+)

И данните от спътника Copernicus Sentinel-5P разкриват значителен спад на замърсяването на въздуха в Италия, който е особено забележим в северните райони на страната, където обикновено се наблюдават високи стойности на емисиите на азотен диоксид. Подобна бе и ситуацията в Китай, когато COVID-19 вилнееше с пълна сила на територията на страната.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Март 2020 09:27
  Мутафчийски: 293 са заразените с COVID-19 у нас, готовите инфекциозни легла са 7473 (обновена)

   

  Открита е линия за подкрепа чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

  Към 17 часа в петък 293 са общо случаите на пациенти с коронавирус у нас. Новите области са Кърджали и Хасково. От положителни проби в днешния ден - трима са в Бургас: жена на 29 години, две деца - на 3 г. и 8 г.; 5 случая има в Пловдив, в София в Инфекциозна болница случаите за днес са общо 17, в Кюстендил има един мъж на 57 г., във Варна – 1, в Сливен – 1, в Пазарджик – 1, мъж на 60 години.

  Сред заразените има и две деца - на 3 и на 8 години. Тригодишното дете е и най-младият пациент у нас с Ковид-19.

 • Четвъртък, 26 Март 2020 09:27
  Корнелия Нинова: Парламентарната република временно се отменя, утре влиза в действие диктатура

  Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на България - имаме живот на кредит, свобода под карантина, а утре влиза в действие диктатура. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за работата на Народното събрание по време на извънредно положение, предаде Агенция "Фокус".

 • Четвъртък, 26 Март 2020 09:27
  Прокуратурата е образувала дело срещу Владимир Каролев

  Икономистът е нарушил правилата за карантина и е бил конвоиран от Благоевград в София

Оставете коментар