Четвъртък, 09 Юли 2020

Неделя, 19 Април 2020 13:16

МВР: Строг контрол за прибиращите се в София

Не е изключено да има и хора, които няма да бъдат допуснати да влязат в столицата, заяви министър Маринов

 

Няма засилено движение по пропускателните пунктове на София днес. В късните часове на деня и утре обаче се очаква трафикът към столицата да се увеличи.

Полицията започва сериозни проверки на декларациите на влизащите в столицата. При несъответствие  ще бъдат налагани санкции.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов в интервю за Нова телевизия коментира, че мерките в момента са достатъчно затегнати.

„Придвижването става само в определени времеви прозорци – сутрин между 6.00 ч. и 8.00 ч. и вечер от 18.00 ч. до 20.00 ч. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук“, каза Маринов.

Той отново подчерта, че при несъответствие на данни от декларацията с реалните, нарушителите ще бъдат подведени под наказателна отговорност. Въпреки това полицията ще проверява декларациите на искащите да влязат в София са хиляди.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

От МВР обясниха още, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно на всеки отделен водач и хората, пътуващи в автомобилите.

От МВР очакват най-активно да бъде движението при пропускателните пунктове на АМ „Тракия“, АМ „Хемус“ и в района на Владая.

По данни на полицията, в момента обстановката в кварталите „Факултета“ и „Филиповци“ е спокойна след вчерашните протести. Днес там няма регистрирани инциденти.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 19 Април 2020 13:16
  Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан отново

  Адвокатът му Ина Лулчева потвърди, като уточни че повторният му арест е незаконен

 • Неделя, 19 Април 2020 13:16
  Президентът cъбирa спешно кoмиcиятa, oпрeдeлящa дoпълнитeлнитe лицa зa oхрaнa

  Поводът е cлучaят нa плaжa Рoceнeц, при кoйтo гaрдoвe oт НCO прoгoнихa бившия прaвocъдeн миниcтър Хриcтo Ивaнoв

 • Неделя, 19 Април 2020 13:16
  След пороя в София: Над 700 сигнала за наводнени булеварди, подлези и квартали без ток (обзор)

  Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед.

  Над 700 са получените сигнали за наводнени булеварди, подлези, спирки на метрото, закъсали автомобили и квартали без ток - това е равносметката след снощната силна буря в София.

  Един човек е леко пострадал, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 63-та линия на градския транспорт в участъка от "Бяла чешма" към "Цар Борис Трети" е отклонена зарази завиряване.

  Няма други промени в движението на градския транспорт в София. И към момента екипи на Столичната община и на пожарната отводняват улици в кварталите "Красна поляна" и "Манастирски ливади", информира кметът Йорданка Фандъкова.

Оставете коментар