Петък, 10 Юли 2020

Сряда, 22 Април 2020 15:54

Четирима с обвинения за катастрофата, убила Милен Цветков

Очаква се по-късно днес Софийският градски съд да реши дали Кристиан Николов ще остане за постоянно в ареста

 

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Георги Иванов – син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Лъчо Мозъка, както и приятелката на Кристиан – Симона Цветкова, пътували в джипа, който уби журналиста Милен Цветков.

Симона Цветкова и Георги Иванов са обвинени, защото са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до катастрофата в неделя.

„След преценка и анализ на наличните по делото доказателства е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност на С.Ц. и Г.И. по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК. Те са обвинени за това, че на 21.04.2020 г., в гр. София, пред надлежен орган на властта – разследващ полицай при СРТП – отдел „Разследване“ – СДВР, съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението)“, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Симона Цветкова и Георги Иванов са освободени снощи от ареста срещу парични гаранции от по 10 000 лева.

Обвинението на 22-годишният Кристиан Николов е за причиняване на катастрофа след употреба на наркотици.

Майка му Десислава Пешева  е обвинена, защото му е разрешила да шофира в това автомобил, собственост на фирмата ѝ, в състояние под влияние на наркотични вещества, след което беше освободена срещу гаранция от 100 000 лева.

Очаква се по-късно днес Софийският градски съд да реши дали Кристиан Николов ще остане за постоянно в ареста. Насрочването на мярката ще се гледа онлайн заради извънредното положение в страната.

Снимка: БГНЕС - Кристиан Николов при извеждането му от 4 РПУ

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар