Понеделник, 06 Юли 2020

Неделя, 03 Май 2020 14:09

Емил Димитров: Опитаха и с мен да направят като с Нено Димов

Опитаха се и с мен да направят това, което направиха с Нено Димов, при това със същият язовир "Студена". Това обяви по БНТ министърът на околната среда Емил Димитров-Ревизоро. 

Неговият предшественик Нено Димов бе арестуван преди 3 месеца. Той беше привлечен към наказателна отговорност за умишлена безстопанственост, причинила водната криза в област Перник. Държавното обвинение твърди, че ексминистърът е довел до щети, които се изразяват в изразходване на над 7 млн. куб м вода на стойност над 11 млн. лв. от язовира. Едва преди няколко дни съдебен състав пусна Димов под домашен арест, независимо от противопоставянето на прокуратурата.

От думите на Димитров не стана ясно кой се е опитал да направи и с него като с Димов, но като се има предвид кой се занимава с него, то вероятно визира прокуратурата, която повдигна и поддържа и до момента обвиненията на бившия екоминистър.

В същото време сегашният министър на околната среда даде да се разбере, че не счита за своя отговорност, ако някой краде от язовира. Ако има един магазин, в който е вашата стока и някой е открадне, то виновен ли е този, чиято е стоката, пробва да обясни образно тезата си той. Язовирът е на МРРБ, водоснабдяване и канализация е на МРРБ, кранове, водомери, всичко е на МРРБ, водата условно я разрешава министъра на околната среда и когато я няма водата се оказва, че той е виновен, заяви Димитров.

"Трябва много внимателно да се стопанисва "Студена". Непрекъснато получавам писма с искания за отпускане на повече вода, без да има такива нужди и без да се отчитат проблемите", твърди екоминистърът.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Димитров обяви, че е изпратил проверка какво се случва с новия водопровод към Перник и се оказало, че той работи. Проблемът бил в разпределението на количествата. Тази проверка била използвана и да се установи колко вода има в язовира и как се разходва. Тя приключи с констативен протокол, за да се знае какво се случва, защото аз не искам да се случва, това което се случва с предишния министър, казва още Димитров. 

Той съобщи и, че от понеделник почвала работа комисия, която да установи откъде е идвал през годините проблема с водата за Перник. Димитров обаче смята, че ще се окаже, че Перник е плащал едно количество вода, водело се е ползване на някакво количество, а ще се окаже, че е ползвал много повече. Той показа снимки, наравени от негови служители, на които трябвало да се вижда участък на струма до Перник, а на тях се виждат само камъни и градини.

Сега ще се окаже, че предишните и сегашния кмет няма да са знаели, че областните управители също е нямало да са знаели, но  контролните органи и занимаващите се с водоснабдяването е нямало как да не знаят какво се случва през годините, твърди сегашният екоминистър.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар