Четвъртък, 16 Юли 2020

Сряда, 06 Май 2020 11:26

КПП-тата вече са премахнати

Kонтролните пунктове по входовете и изходите на областните градове вече са премахнати. Това става със заповед на здравния министър.

КПП-тата бяха премахнати полунощ и автомобилите вече могат да преминават безпроблемно. Със същата заповед се отменят и по-строгите мерки за влизане и излизане от София. КПП-тата бяха сложени преди 46 дни на 20 март. Повече от месец и половина пътуването до големите градове трябваше да е само с основателна причина и придружено със съответните документи. От полунощ бариерите са вдигнати със заповед на министъра на здравеопазването.

От Пътна полиция дадоха брифинг с обобщени данни за работата на екипите на изградените временни КПП. От 21 март досега са върнати над 230 000 граждани. Извършени са проверки на 62 940 декларации. 3750 от лицата, които са декларирали, че отиват на работа, всъщност нямат регистрирани трудови договори, а 528 от тях са регистрирани като безработни.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Има 22 случая на грубо нарушаване на въведения режим, като неспазване на забраната. Някои граждани са опитали да преминат без дори да спират на КПП-тата. Други, след като им е било разпоредено да се върнат, не са го направили. Всички от тях са установени и са образувани досъдебни производства.

Има случай в Габрово на мотоциклетист, който преминавайки през КПП без да намали и да спре, е изритал дежурния с крак и му е нанесъл средна телесна повреда. По-късно е установен и е задържан.

източник: Гласове

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар