Сряда, 27 Май 2020

Четвъртък, 14 Май 2020 10:49

Йордан Цонев оглави временната анкетна комисия за разходите по COVID-19

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев оглави новата временна анкетна комисия за разходите по справянето с пандемията от COVID-19.

Предложението да има такава комисия дойде от БСП, социалистите настояваха да я оглави представител на опозицията и по-късно по време на дебатите предложиха това да бъде проф. Румен Гечев.

От ГЕРБ се съгласиха и с предложението за комисията, и с идеята нейният шеф да не е от властта, но бяха категорични, че това не бива да бъде представител на БСП.

Така се стигна до гласуването, при което кандидатурата на Йордан Цонев бе подкрепена от 109 депутати, „против“ гласуваха 33-ма, а 56 се въздържаха.

Предложението проф. Гечев да оглави комисията бе подкрепено от 73 народни представители, 101 бяха против и 29 се въздържаха.

В хода на разискванията депутатът от Обединени патриоти Славчо Атанасов предложи начело на спецзвеното да застане представител на Воля. Атанасов каза, че това е негово предложение, с което той не ангажира парламентарната си група. И то наистина не бе предложено официално от ПГ на Обединени патриоти, които излязоха само с предложение за членове на комисията. 

Членове на новата анкетна комисия станаха Мария Илиева и Евгения Ангелова от ГЕРБ, проф. Румен Гечев и Явор Божанков от БСП, Адлен Шефкет и Йордан Цонев от ДПС, д-р Калин Поповски и Борис Ячев от Обединени патриоти и Пламен Христов и Дора Христова от Воля.

Срокът на действие на новото звено е докато има извънредни противоепидемични мерки.

Източник: Епицентър

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Май 2020 10:49
  17 са новите открити случаи с коронавирус

  Трима починали за денонощието, увеличават се оздравелите

 • Четвъртък, 14 Май 2020 10:49
  Проф. Тодор Кантарджиев: Ако искаш да няма епидемия, готви се за нея

  Ако искаш да няма епидемия, готви се за нея и вземи мерки, за да я ликвидираш още в самото начало. Това каза в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и зам.-началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Най-малко седмица е необходима, за да можем да твърдим, че имаме затихваща тенденция на епидемията. След няколко дни ще можем да кажем по-точно дали епидемията си отива, но при условия, че продължаваме да спазваме основните предпазни мерки, посочи Кантарджиев.

 • Четвъртък, 14 Май 2020 10:49
  Николина Ангелкова: От 1 юни ще отворят заведенията на закрито

  От 1 юни ще отворят заведенията на закрито, а 23 плажа у нас ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени.

Оставете коментар