Събота, 19 Септември 2020

Четвъртък, 14 Май 2020 18:08

Нинова: Парите да помогнат на хората, а не на правителството да оцелее

Извънредно положение не означава безконтролно положение, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова

 

„Внесохме проект за решение за създаване на временна комисия за контрол на разходите на публични средства, свързани с преодоляването на последствията от разпространението на Covid-19. Извънредното положение и извънредната епидемична обстановка налагат извънредни разходи, тъй като последиците от кризата се отразиха на развитието на икономиката, на доходите на хората, доведоха до ограничение на стокооборота, така че е съвсем логично да се предприемат мерки за компенсиране и подпомагане както на малкия и среден бизнес, така и на онези хора, които пострадаха от пандемията. Но извънредно положение и извънредни разходи не означава безконтролно положение.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.

Тя допълни, че много години наред българските граждани са свидетели, че правителствата на ГЕРБ харчат парите на българските данъкоплатци непрозрачно, със субективни решения, а понякога и с партийни пристрастия.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Многократно сме сигнализирали,  че извън бюджета, с постановления на Министерски съвет се харчат между 1.5 млрд. и 2 млрд. от МС без санкция на Народното събрание и без актуализация на бюджета. Многократно сме били свидетели за еднолични решения на премиера Бойко Борисов, който, пътувайки с джипа из страната,  през прозореца обещава и раздава милиони по свое усмотрение, без оценка на ефекта от това, най-често за партийни цели или предизборно”, каза Нинова.

Тя подчерта, че Сметната палата и Конституционният съд са били сезирани от БСП  по тези поводи. „В тази ситуация, която изисква да се помогне на най-много българи, пострадали от кризата, когато се очаква да се изтеглят нови заеми и да се изхарчат заради последиците от кризата- е 2 пъти по- наложително да има контрол и прозрачност върху тези харчове. Най-важно е парите да помогнат на хората, а не на правителството да оцелее до края на мандата”, подчерта председателят на БСП.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Май 2020 18:08
  Испанските социалисти към Нинова: С вашето лидерство БСП ще продължи успешно напред

  “Скъпа Корнелия, от името на Испанската социалистическа работническа партия (PSOE), бих искала да отправя сърдечните си поздравления за преизбирането Ви за председател на БСП. Убедена съм, че с усърдна работа и отдаденост, вашата партия ще придобива все по-голяма сила и мощ като отново се свърже с гражданите”

 • Четвъртък, 14 Май 2020 18:08
  Стратегическият съвет към президента определя липсата на прозрачност и на реална отговорност като системен дефект на модела на управление у нас и на отношенията между държавата и обществото

  Проблемите в съдебната власт са сред основните причини за кризата на държавността в България, констатира Втората част от проекта за Национален стратегически документ.


  Системните дефекти на модела на управление у нас и на отношенията между държавата и обществото могат да се решат само с дълбока реформа, която да овласти гражданите и да наложи механизми за прозрачност и за реална управленска отговорност. Това е един от изводите в анализ на Стратегическия съвет към държавния глава, изготвен на базата на общественото обсъждане при подготовката на Национален стратегически документ на България, представено на 6 август тази година от президента Румен Радев. Изводите са фокусирани върху причините за незадоволителните резултати в общественото развитие у нас.

 • Четвъртък, 14 Май 2020 18:08
  Севлиевски: Някой много иска да стане цар

  Бившият дeпутaт Мирocлaв Ceвлиeвcки ce пoдигрa във Фeйcбук нa приeтитe вчeрa oт упрaвлявaщите бeзумия, c кoитo чрeз рeфeрeндум мoжe дa ce прoмeня тeритoриятa и фoрмaтa нa държaвнo упрaвлeниe у нac

   

Оставете коментар