Сряда, 27 Май 2020

Петък, 15 Май 2020 10:49

Дерайлира товарен влак на гара Нова Загора, няма пострадали

Нанесени са материални щети на приблизително 200 м железен път 

 

10 вагона от 25-вагонната композиция на товарен влак са дерайлирали около 3:20 ч. през нощта на гара Нова Загора.

Няма пострадали хора или разпръснати опасни вещества.

Нанесени са материални щети на приблизително 200 м железен път, повредени са стълб на контактната мрежа, елементи на осигурителната техника и др.

Дерайлиралата композицията е превозвала меден концентрат от мината около Златица и е минавала транзитно за Бургас. Рудата се превозвала в открити вагони, които по неизвестна засега причина са се обърнали при навлизането си в района на гарата.

Движението е възстановено около 8 часа тази сутрин. Дерайлирането наложи по-рано днес временно преустановяване на движението на влаковете през гара Нова Загора, съобщи НКЖИ.

Бързият влак 8627 от София за Бургас беше отклонен през гара Тулово и е пристигнал в Бургас с 97 мин. закъснение. Пътниците от пътнически влак 80230, пътуващ по направление Ямбол-Стара Загора, и съответно пътниците от влак 80301 Коньово-Ямбол са превозени с автобуси в участъка гара Коньово-Стара Загора.

На място са аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура” за освобождаване на жп линията от дерайлиралите вагони и започване на възстановителни дейности по разрушения железен път.

Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт ще разследва причините за инцидента.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар