Събота, 19 Септември 2020

Вторник, 19 Май 2020 11:18

Детските ясли и градини отварят от 22 май

Възстановява се работата на детските ясли и градини от 22 май тази година, обяви здравният министър Кирил Ананиев.

Това ще стане при ясни противоепидемични мерки, съобщава БНР. Кметовете трябва да създадат организация по откриването на яслите и градините и тяхното функциониране, добави Ананиев

Министрите на образованието и на здравеопазването - Красимир Вълчев и Кирил Ананиев дават съвместна пресконференция, свързана с подновяването на работата на детските градини.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

До този момент, когато се възстановяваше дейността на детските градини и ясли, имаше изискване на една наредба на министъра на здравеопазването, наредба 3, за здравните изисквания към детските градини и ясли, където се предвиждаше да се предостави медицинска бележка на всяко едно дете, за да постъпи в детската градина, посочи министър Ананиев и допълни:

“Отчитайки ситуацията в момента, ние предлагаме да не се изисква бележка, защото, първо, времето е много малко, струпването ще бъде изключително голямо, и по този начин ще затрудним отварянето на дейността на детските градини“.

“Разбира се, медицинският контрол ще бъде сериозен. Там ще има непрекъснато медицинско наблюдение, при постъпването в първия ден на детските градини и ясли, ще се измерва температурата на всяко едно дете с нормален живачен термометър, тъй като знаете, че дистанционните термометри не дават точна оценка на температурата“.

Просветното министерство вече проведе онлайн анкета сред родителите, за да установи каква е готовността на семействата да пуснат децата си на градина в настоящата ситуация.

Преди дни премиерът Бойко Борисов каза, че детските градини е възможно да отворят отново около 24-и май.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар