Петък, 29 Май 2020

Четвъртък, 21 Май 2020 18:11

Цацаров подкрепи исканата оставка на Лозан Панов

Единадесет от членовете на предходния състав на ВСС, избрали Лозан Панов за председател на ВКС, поискаха оставката му

 

Не мога да дам информация за текущото разследване срещу Иво Масларов за убийството на Станка Марангозова. Запорите се постановяват едва след като комисията получи постановление за обвинение. Към 19 февруари по отношение на Масларов има постановени такива мерки за участие в група за изнудване, това е друго производство. Това каза бившият главен прокурор Сотир Цацаров на въпрос на сайта ПИК за разкритието, че Масларов е поръчителят на убийството на Марангозова и че преди време му бяха запорирани имоти за 2 милиона лева.

Получени са постановления за повдигане на обвинения и е установено имущество, което смятаме, че е придобито незаконно. За едно от лицата става дума за незаконна банкова дейност в огромни размери и имуществото е на стойност над 10 милиона лева за второто лице, отговори Цацаров на въпрос за запорите на имуществото на Иво Прокопиев и Стоян Александров. Това обяви бившият главен прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Комисията по корупция и конфликт на интереси. Членовете изслушват днес доклада за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за 2019 г., представен от председателя Сотир Цацаров.

Екс обвинител № 1 бе попитан от журналистите и за исканата от магистрати оставка на шефа на ВКС Лозан Панов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В избора на Лозан Панов и аз съм участвал. За самото писмо на колегите от ВСС не съм в правото си да изразявам каквито и да е писмени становища, но да, подкрепям всичко, което те са написали, отсече той.

Единадесет от членовете на предходния състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), избрали Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд (ВКС), поискаха оставката му.

Галя Георгиева, Димитър Узунов, Георги Колев, Михаил Кожарев, д-р Незабравка Стоева, Даниела Костова, Ясен Тодоров, Мария Кузманова, Румен Боев и Розалин Трендафилов са изпратили официално такова искане до Пленума на ВСС, през представляващия кадровия орган Боян Магдалинчев, пише „Правен свят“. По-късно и Юлиана Колева се присъединява към призива на колегите й с отделно писмо до ВСС.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 21 Май 2020 18:11
  Цацаров с писмо до Лозан Панов - дело на шефа ВКС помага на нарушителите и спира искове на антикорупционната комисия за 144 млн. лв.

  Народното събрание прие със 131 гласа „за“, 45 „въздържал се“ и 1 глас „против“ отчетния доклад за 2019 г. на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

 • Четвъртък, 21 Май 2020 18:11
  Докладът на КПКОНПИ не е вестник

  Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров представи пред парламента доклада за постигнатите резултати в областта на противодействието на корупцията през 2019 г.

   

 • Четвъртък, 21 Май 2020 18:11
  Народното събрание прие отчета на Сотир Цацаров за работата на Антикорупционната комисия

  Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отчете работата на Антикорупционната комисия пред парламента. Със 131 гласа „за“, един – „против“ и 45 „въздържали се“ народните представители приеха Доклада на КПКОНПИ.

  От името на парламентарната антикорупционна комисията Докладът беше представен на народните представители от нейния председател Борис Ячев. Преди това беше гласувана процедура за присъствието в пленарната зала на Сотир Цацаров.

  Борис Ячев отново припомни предприетите действия срещу кметове на общини, общински съветници и други държавни служители, които попаднаха под прицела на КПКОНПИ през миналата година заради различни нарушения на законите.

Оставете коментар