Четвъртък, 16 Юли 2020

Понеделник, 25 Май 2020 17:49

Голямото завръщане: 56 000 коли идват към София след празниците

55-56 хиляди автомобила очакваме да се върнат в София след празниците.

По данни на АПИ толкова са излезли на 22-и 23-и май. Това обяви вчера следобед началникът на столичния КАТ Любомир Костадинов. Около 16 часа движението към София на входа на магистрала „Тракия“ беше натоварено, но задръствания все още нямаше. Два патрула следяха за нарушения на разклона за Нови хан, пише Монитор.

По време на почивните дни в София са отнети 38 книжки, хванати са 9 шофьори, каращи с над 1,2 промила и 6 с концентрация под 1,2. От събота до понеделник са били заснети 400 шофьори, които са карали с превишена скорост. Най-драстичният случай бил от сряда, когато екипите на „Пътна полиция“ са „щракнали“ водач със 170 километра в час по Околовръсното шосе на София.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Прави впечатление, че се увеличават водачите, които карат без Гражданска отговорност. 29 такива са били хванати през почивните дни в столицата. Заради увеличения трафик след отмяната на извънредното положение се наблюдава ръст в леките катастрофи. От 22-и до момента са станали 62 инцидента с трима пострадали. Сред ранените са двама мотористи и жена, блъсната на паркинг.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 25 Май 2020 17:49
  Фишове и глоби за над 1.5 млн. лв. са връчени по ГКПП-та само за 20 дни

  При връчването на наказателните постановления глобата с тях не става автоматично изискуема, а се взимат предвид процесуалните срокове по влизане в сила, и сроковете за доброволно заплащане

 • Понеделник, 25 Май 2020 17:49
  КПКОНПИ вижда "сериозен корупционен риск" в проектозакон за налагане на глоби от КАТ на място

  В Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е постъпил проект на решение на Министерския съвет за одобряване на проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата /ЗДвП/. С решение от днес комисията е решила да не съгласува основни разпоредби от предложения проект, защото "крият сериозен корупционен риск".

 • Понеделник, 25 Май 2020 17:49
  Километрични опашки на границата с Гърция тази нощ

  Километрични опашки на границата с Гърция тази нощ. Граничните власти въведоха ново изискване: не само ще проверяват  личните документи, но и  ще записват  данните на минаващите в компютър.

Оставете коментар