Понеделник, 21 Септември 2020

Сряда, 10 Юни 2020 09:24

Отново завишен брой случаи на COVID-19 у нас

Три учителки от детска градина в София са с положителен резултат за COVID-19. И трите ходили в Сърница

 

79 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас. Това сочат данните на Единния информационен портал. Общият брой на заболелите е 2889, от които активни са 1099. Това сочат данните на Единния информационен портал.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Бургас – 2; Враца– 1; Кърджали– 1; Пазарджик– 16; Плевен– 4; Пловдив– 1; Разград– 2; Сливен– 16; София област – 5; София град – 18; Шумен– 12; Ямбол– 1.

Три учителки от персонала на детска градина №50 в район “Възраждане” са с положителен резултат за COVID-19 от направени бързи тестове, съобщи Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

Днес, 10 юни, двете групи - Първа В и Четвърта А - в които те са преподавали, ще бъдат затворени. Директорът на детската градина Алексиева вече уведомява родителите на децата, които посещават градината.

Екипи на Столичната здравна инспекция започват тестове на целия персонал на градината. Започнала и пълната дезинфекция на детската градина от екипи на дирекцията “Аварийна помощ и превенция”.

„В понеделник вечерта получих сигнал, че част от екипа на детската градина е бил в Сърница през почивните дни. Още същата вечер помолих колегите да дойдат на работа на другия ден след като си направят тестове. Сезирах необходимите органи. Вчера вечерта стана ясно, че от 7 направени проби – 3 са положителни”. Това заяви директорът на детската градина Росица Алексиева.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Трите детски учителки с COVID-19 нямат симптоми и са в добро общо здравословно състояние”, каза още тя.

„Новите положителни проби от тази нощ са 15 за Сърница. Доколкото знам от колегите в Смолян, техните положителни проби са 30”, обяви директорът на местната Здравна инспекция Фани Попова. Така общо новите положителни проби в родопските градчета са 45.

Според нея трябва да се направи задълбочено проучване, за да стане ясно откъде е тръгнала заразата. В цеха се спазват всички епидемични мерки, категорична е Попова. Във вторник са направени 59 проби. Очаква се в сряда да бъдат направени още 10 проби, с което се слага край на тестването на контактните лица.

Усложнената ситуация със заразените с коронавирус в Доспат, Сърница и Сливен  стана повод националният здравен инспектор Ангел Кунчев да поиска удължаване на извънредното санитарно положение у нас до края на юни или с още месец.  Очаква се Бойко Борисов да свика Националния оперативен щаб, за да обсъдят налага ли се евентуално удължаване на извънредното положение.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар