Събота, 26 Септември 2020

Четвъртък, 11 Юни 2020 15:31

Лилана: Намерихме начин да продаваме винетки без държавата, 3 дни преди старта ни арестуваха

Спецсъдът я пусна под домашен арест на 4 юни, като днес на втора инстанция ще стане окончателно ясно дали няма да бъде под стража

 

 

„Това може би е вид репресия“ – така бившата певица и настоящ софтуерен предприемач Лиляна Деянова определи обвиненията си за злоупотреби с еврофондове преди да започне гледането на мярката ѝ за неотклонение. Пред журналисти в спецсъда тя посочи, че акцията, довела до задържането на нея, на бизнес партньора ѝ Мартин Димитров и на брат ѝ Александър Деянов, облагодетелства конкурентния доставчик на електронни винетки „Интелигентни пътни системи“.

„На 28 април – 3 дни, след като бяхме задържани, трябваше да пуснем електронни винетки, направихме ги предплатени, имахме сключен договор с най-големия мобилен оператор – „Виваком“, и с няколко бензиностанции. Единственият, който има интерес да не стартираме електронните винетки, е тази фирма“, обясни Деянова, цитирана от bTV.

По думите ѝ след решението на пътната агенция да не даде на фирмата ѝ достъп до своята система, Лилана и колегите ѝ се отказали от 7-те процента комисионна от АПИ и потърсили пунктове за технически прегледи, сервизи и др. обекти с цел да се обединят в една мрежа. Така, според нея, в крайна сметка винетката излизала 3 лв. повече, но срещу „15-20 лв. бонуси“ под формата на отстъпки за всеки клиент.

„Няколко дни преди да влезем в ареста няколко бензиностанции се отказаха да работят с нас, като ни казаха, че са получили писмо от „Интелигентни трафик системи“ да не работят с нас, тъй като нашата система не била достатъчно добра и ние сме нямали право да работим. Мислехме да сезираме КЗК“, посочи Деянова. В отговор на въпрос тя уточни за кои вериги става дума – „Шел“ и „Лукойл“.

„Явно ние сме най-големите престъпници в тази държава – младите хора, които са наградени с една от най-големите награди в областта на ИТ бизнеса“, коментира Лилана. За пореден път тя беше питана за отношенията си с Васил Божков. „Не мога да кажа дали заради него съм тук, но (…) е позорно, ако е така“, отговори тя.

Спецсъдът я пусна под домашен арест на 4 юни, като днес на втора инстанция ще стане окончателно ясно дали няма да бъде под стража, съобщава bTV.

ЛиЛана: Намерихме начин да продаваме винетки без държавата, 3 дни ...

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 11 Юни 2020 15:31
  Дамбовеца разказа скандални подробности за полицейското насилие на протеста

  Пламен Стоянов твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат

  „Провокиран съм да участвам в това предаване, за да покажем как функционира правовата държава у нас.“ Това заяви бизнесменът – Пламен Стоянов-Дамбовеца, в предаването “ЕвроДикоФ“, което се излъчва по ТВ Евроком.

  Той гостува на Сашо Диков и преди две седмици, когато също говори за неговия и ареста на сина му по време на първото Велико народно въстание на 2 септември.

  В предаването бе показана снимка, на която се вижда как полицай блъска бизнесмена. На въпрос от Сашо Диков, който го попита какво е казал на служителя на реда, Дамбовеца отговори така:

  „На конкретния полицай нищо. Едно от обвиненията е, че съм го заплашил с думите: „Ще ви … майката. Идея си нямате кой съм. Аз ще ви убия и унищожа!“ По думите на прокуратурата, аз отправям тези заплахи“, разказа Пламен Стоянов.

  Дамбовеца показа и видео, в което показва и обяснява какво точно се е случило, докато той и синът му са били душени от полицаи.

  „Три пъти обяснявам на полицаите, че ще има дела за това, което правят. През това време Димитър е с обездвижени две ръце отзад. И през гушата дърпа колкото може. Има десет минути борба. Имате подготвен микробус, имате инструкции да го вкарате в Първо районно. Това е опит за убийство. Ние сме душени няколко минути поред.“, сподели предприемачът.

  Дамбовеца твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат.

  „Това става под диктовка. И ще го докажа, когато започне делото.“, завърши Дамбовеца.

  Цялото интервю на Сашо Диков с Пламен Стоянов-Дамбовеца можете да изгледате след 47:55 във видеото:

   

 • Четвъртък, 11 Юни 2020 15:31
  4 оферти за изграждането на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

  Цялата близо 24-километрова отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота

 • Четвъртък, 11 Юни 2020 15:31
  Бизнесмен: Борисов ще падне до Нова година, ще има шокиращи разкрития (ВИДЕО)

  'Този протест се различава. Аз в последните години съм бил на почти всички протести. По няколко характеристики се различава от другите. Мнението искам да си изразя, аз имам внук на 4 години, който ми казва да ходим да викаме ''Оставка''. Това заяви бизнесменът Пламен Стоянов-Дамбовеца в предаването ''ЕвроДикоФ'', излъчващо се по ТВ Евроком. Стоянов и синът му бяха сред арестуваните на първото Велико народно въстание, провело се на 2-ри септември

Оставете коментар