Събота, 15 Август 2020

Вторник, 30 Юни 2020 12:04

Волен Сидеров прави православен патриотичен фронт

Приканвам всички, които са готови да се включат и помагат за каузата, да ни подкрепят в страницата "Атака - за Православна България" във фейсбук., пише лидерът на ПП "Атака"

 

Волен Сидеров обяви във Фейсбук, че прави православен патриотичен фронт. Новият му политически проект ще се нарича "За Православна България" (виж Фейсбук страница). 

"Търсейки отговор на въпроса: "Къде и защо грешим?", разбрахме, че отговорът е само един! Приемайки всеобщата грешка в Християнския свят да развиваме държавите си като светски, се отдалечихме от съвършената ценностна система, която представлява Православието", пише в социалната лидерът на ПП "Атака". 

Припомняме, че ПП "Атака" бе изключена от коалиция "Обединени патриоти" преди година - на 25 юли 2019 г., а Волен Сидеров напусна парламента и участва в местните избори. Сега е общински съветник в Столичния общински съвет.

Сидеров дал заявка, макар и в много тесен политически кръг, да започне чистене на структурите на оригиналната "Атака", като подложи на религиозен "тест" близките си съпартийци, като догодина на парламентарните избори да се яви само с вярващите сред тях, съобщава Lupa.bg, позовавайки се на достоверни източници.

Ето призива на Волен Сидеров, публикуван на личната му страница във Фейсбук, както и в страницата "Атака - За Православна България":

Призив за създаването на проект „За Православна България” Атака - За Православна България

Здравейте скъпи сънародници,

Наричал съм ви много пъти, искам и сега да ви кажа: „Братя и сестри!” Братя е сестри во Христа. Братя и сестри от една майка - Родината ни България!

Майка, много изстрадала, но и ние като част от това страдание, придобили дай Боже мъдрост, е време да намерим най-после каузата, която да ни обедини и спаси! Да ни обедини всички без значение на етнос, политически убеждения и всичко друго, което досега е внасяло субективизъм, разделение и е водело Родината ни в безпътица!

През всички години, през които съм в политиката, аз и съратниците ми сме се опитвали да дадем на България посока, търсейки правилния път и в това търсене направихме добри неща, но и допуснахме много грешки!

Търсейки отговор на въпроса: "Къде и защо грешим?", разбрахме, че отговорът е само един! Приемайки всеобщата грешка в Християнския свят да развиваме държавите си като светски, се отдалечихме от съвършената ценностна система, която представлява Православието! Създавайки закони и правила, несъобразени с Божиите Закони и Правила ние загубихме благословията от Бога и с това необходимата мъдрост да не грешим! Аз, разбирайки това като Православен мирянин, но и като Православен богослов съм убеден, че само обединени от каузата за Православна България, можем да поставим здрава основа на нашата обща дейност в бъдеще. България да върви по път на развитие и съвършенство, като добър пример на Любов, Истина, Справедливост, Братолюбие и висока нравственост, водещи до съвършенство всички, чиято родина е .

Приканвам всички, които са готови да се включат и помагат за каузата, да ни подкрепят в страницата "Атака - за Православна България" във фейсбук. Да подкрепят и законодателните ни инициативи, които изцяло съобразени с Божиите Правила, Закони и Подредби ще ви предложим, та заедно да работим за постигане на тази Свята Кауза - за Православна България! Силата на Православието и това, което ни завеща Спасителя Иисус Христос е, колкото пъти ни поиска прошка братът, искрено покаял се, толкова пъти да му прощаваме! Затова се обръщам към всички вас, искайки истински прошка и понеже всички сме грешили, заедно да си простим, всеки вглеждайки се в себе си, поемайки по пътя -кауза „ За Православна България”, който е пътят на Единосъщната и Животворяща Света Троица и е единственото спасение за нас и за всички хора на земята, на които ние, българите можем да донесем Благославия, защото всички сме чеда Божии.

Бог да Благослови България!
Амин!
С искрена обич, ваш брат от Бога такъв:
Волен Николов Сидеров

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар