Вторник, 04 Август 2020

Понеделник, 06 Юли 2020 14:05

8 години затвор за Десислава Иванчева

На първа инстанция бившата кметица на столичния квартал „Младост” беше осъдена на 20 години

 

Апелативният спецсъд на втора инстанция осъди бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева на 8 години лишаване от свобода, предава БГНЕС. 

Заместничката на Десислава Иванчева – Биляна Петрова получи 7 години затвор. Бившият районен кмет на Младост Петко Дюлгеров е осъден на 6 години затвор. 

На първа инстанция бившата кметица на столичния квартал „Младост” беше осъдена на 20 години затвор. Тя и заместничката й бяха признати за виновни, че са поискали подкуп от 187 500 евро. Тогава втората подсъдима - Биляна Петрова, получи 15 години лишаване от свобода, а посредникът в схемата Петко Дюлгеров - 12 години.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Прокуратурата обаче поиска по-тежки наказания за тримата. Защитата пък призова те да бъдат оправдани. Адвокатите твърдят, че в случая става дума за провокация към подкуп. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 06 Юли 2020 14:05
  Прокуратурата иска затвор за Иво Прокопиев

  Специализираната прокуратура поиска затвор от 3 до 10 г. и 5000 лв. глоба за бизнесмена Иво Прокопиев заради сагата с приватизацията на EVN, съобщи БТВ.

  От 3 до 10 г. затвор и граждански иск от 21 млн. лв беше поискан и за бившия енергиен министър и настоящ кмет на район „Средец“ Трайчо Трайков.

  Държавното обвинение поиска и от 3 до 10 г. затвор и глоба от 5000 лв. за бившия финансов министър Симеон Дянков. Те са подсъдими за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени, като за държавата са настъпили щети за 21 млн. лв.

  Пред съда Прокопиев заяви, че не разбира в какво е обвинен.

  „Как може да има обвинение в криминално престъпление при изразяване на мнение на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, чиито решения не са задължителни, а консултативни?“, попита бизнесменът.

  Трайков заяви, че е невинен и подчерта, че никога не е нарушавал законите в държавата.

  Прокуратурата поиска и до 3 години затвор и глоба от 300 лв. за още трима от фирмата на Прокопиев. Току що започна изслушването на петимата защитници. Все още не е ясно какви ще са присъдите.

  Снимка: БГНЕС

 • Понеделник, 06 Юли 2020 14:05
 • Понеделник, 06 Юли 2020 14:05
  Александър Симов: Арнаудова е на път да събори правителството

  Моля ви, нека някой да информира госпожа Севдалина Арнаудова, че е на път да събори правителството. Нейният статус буквално я уличава в криминално деяние. Приемаме, че Божков сам се е ”предлагал” и ще тълкуваме това само във финансовия смисъл на думата.

Оставете коментар