Неделя, 09 Август 2020

Събота, 11 Юли 2020 19:07

Ахмед Доган към младежите от ДПС в Росенец: Обичам ви и се гордея с вас (ВИДЕО)

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ благодариха на членовете и симпатизантите на партията, които се събраха още рано сутринта в подкрепа на почетния председател в парка "Росенец"

"Изключително много се гордея с вас", каза на членовете на ДПС и симпатизантите в двора на имението в Росенец почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

"И за сетен път заявявам, че много ви обичам", заяви той под бурни аплодисменти на присъстващите, които още от ранна утрин се събраха в негова подкрепа в парка.

Самият Доган изглежда нямаше намерение да говори, но Мустафа Карадайъ го подкани да каже няколко думи, тъй като симпатизантите рядко го виждали през последните 7-8 години. Присъстващите посрещнаха водача си с мощни възгласи "ДПС! ДПС!"

"Изключително много се гордея с вас", започна Доган, а активистите го прекъснаха с ръкопляскания. "За сетен път установявам, че много ви обичам", допълни той, когато аплаузите утихнаха.  "И ние вас!", понесоха се викове. "Позволете ми също един много дъбок поклон", каза Доган и леко се поклони.

Карадайъ коментира "агресията" от страна на протестиращите. "Те искаха сараите. Всички знаете, успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За огромно съжаление, виждаме, че държавата липсва. Президентът не можа да разбере какво означава институцията президент и води лични и персонални битки", обясни Карадайъ.

Войната им на институциите доведоха до там, че видяхме вчера до какво се стигна в София. Днес тук целяха точно това. Днес целта им бе - те не говориха за тези каманаци, а говореха за това. Днес всички видяха за какво иде реч. Целта им беше агресия в частна собственост, в частен имот. Те искаха сараите. Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарии на агресия. За огромно съжаление виждаме, че държавата липса, каза още Карадайъ. 

А вината за случилото се хвърли върху ГЕРБ - тъй като кметът на Бургас Димитър Николов е зам.-председател на управляващата партия. "Тази агресия беше символна, беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС. По този начин тази агресия беше срещу всеки един от нас, депесарите", обобщи Карадайъ.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 11 Юли 2020 19:07
  Протестиращи блокираха Прохода на Републиката

  Колона от автомобили на протестиращи от Стара Загора е поела на протестно автошествие към Прохода на Републиката, съобщава bTV.

 • Събота, 11 Юли 2020 19:07
  Блокирани остават трите възлови кръстовища в София

  Трите възлови софийски кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар "триъгълник на властта" остават блокирани от протестиращи, които настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

  Въпреки проливния дъжд недоволните от властта останаха в палатковите лагери през цялата нощ. Около 30 души, предимно млади, разказаха пред репортер на БНР, че нощта на Орлов мост е преминала спокойно. Имало е опит за провокация от младеж, приближил се до палатковия лагер и отправял обидни квалификации към протестиращите. Стигнало се е до повишаване на напрежението, но конфликтът е бил бързо потушен:

 • Събота, 11 Юли 2020 19:07
  Ден 31 на антиправителствени протести

  Протестиращите започнаха да се събират на пл. „Независимост” в София

  След като полицията премахна палатките в столицата, протестиращите отново издигнаха лагери пред Министерския съвет, Софийския университет и „Орлов мост“.


   

Оставете коментар