Петък, 07 Август 2020

Неделя, 12 Юли 2020 16:55

Иди ми – дойди ми: Пак отварят заведенията!

Явно страхът от протести е по-голям от страха от коронавируса за управляващите

Министерството на здравеопазването (МЗ) отново отваря нощните заведения, които преди дни бяха затворени за посещение на закрито. Това съобщи на брифинг пред министерството зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева днес. 

„Съгласихме се след среща с браншовата асоциация на представителите на заведенията у нас да бъде разрешено функционирането на нощните заведения при заетост на открито и закрито не повече от 1 човек на кв. м и при спазването на всички противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция. От браншовата асоциация са подготвили указания за тези мерки, които ще бъдат качени на сайта на здравното министерство“, поясни Начева. 

Груповите събития като сватби, кръщенета и семейни събирания също се разрешават при спазване на утвърдените от министъра противоепидемични мерки - дистанция от 1,5 м между хората и правилата за дезинфекция.

От бранша аргументираха искането си за отваряне на заведенията с аргумента, че над 80 хил. души от персонала са изгубили работата си за три месеца и половина. Затова от бранша са изготвили противоепидемични правила, които да осигуряват безопасното посещаване на нощните заведения.

Припомняме, че дни наред управляващите изтъкват масовите събирания като една от основните причини за разпространяването на коронавируса.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар