Петък, 25 Септември 2020

Събота, 01 Август 2020 10:45

Италия удължи мярката за 14-дневна карантина за идващи от България

Изключения има единствено за екипажите и пътуващия персонал на превозни средства – товарни камиони, самолети, влакове, кораби

Италианските власти удължават с 10 дни действието на заповедта, с която бе въведена двуседмична карантина за граждани, които в предходните 14 дни са пребивавали в България и Румъния.

Това е докладвало посолството ни в Рим към МВнР.

Действието на досегашната заповед изтичаше на 31 юли 2020 г., което означава, че удължаването е до 10 август.

14-дневната карантина важи и за граждани, преминали транзитно през България и Румъния в предходните две седмици. Не са предвидени изключения, включително при преминаване транзит на частни превозни средства.

Изключения от карантината има единствено за екипажите и пътуващия персонал на превозни средства – товарни камиони, самолети, влакове, кораби.

Източник: Епицентър

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 01 Август 2020 10:45
  Мисията на БСП е промяната на България

  Откровено признание направи бившата депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, която „пристана” на републиканците на Цветан Цветанов. Тя заяви, че е напуснала партията майка, защото: „нямахме силата да ратифицираме споразумението с Канада, т.н. СЕТА, и Истанбулската конвенция, не се присъединихме към пакта за миграция” - край на цитата.

 • Събота, 01 Август 2020 10:45
  ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

  Тежка критика и към главния прокурор

 • Събота, 01 Август 2020 10:45
  ТАСС: Първата партида ваксини срещу коронавирус е доставена в Москва за гражданска употреба

  Първата партида ваксина срещу коронавирус е доставена в Москва за гражданска употреба. На първо място, персоналът на центровете за компютърна томография (KT) и на служителите в домашния патронаж ще бъдат ваксинирани, съобщи Оперативният щаб за контрол и мониторинг на коронавирусната епиденмия в столицата, предава TACC.

Оставете коментар