Четвъртък, 20 Февруари 2020

Вторник, 09 Януари 2018 09:17

Красимир Янков поиска изслушване на МВР шефове в НС и законови промени заради ескалиращата престъпност

"Натрупаният огромен брой неразкрити тежки криминални престъпления, брутални и показни убийства изискват спешни и категорични мерки. Тяхното начало трябва да е изслушване на отговорните представители на МВР, Националното следствие и прокуратурата от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на НС". Така коментира последните трагични убийства във Фейсбук депутатът от "БСП за България" Красимир Янков. 

"При необходимост, която ще бъде установена при това изслушване, за оптимизиране ефективността в борбата с престъпността трябва да бъдат предприети и промени в законовите уредби. Нарастващото недоверие на обществото за способността на призваните органи да се справят със създалата се обстановка изисква по активен парламентарен контрол върху политическото ръководство на МВР, защото то носи отговорността за състоянието на системата", пише още Янков.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 09 Януари 2018 09:17
  ТРЕНД: 5+1 партии в следващото Народно събрание

  5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила, сочи най-новото изследване на "Тренд".

 • Вторник, 09 Януари 2018 09:17
  Повдигнаха още две обвинения срещу Васил Божков

  Повдигнаха още две обвинения срещу Васил Божков. Данните бяха изнесени по време на брифинг на прокуратурата и МВР.

  Стана ясно, че има още две нови обвинения срещу Васил Божков - за търговия с влияние и задържане и отчуждаване на културни ценности, съобщава БНТ.

  Така общо обвиненията срещу бизнесмена стават 11. От Държавното обвинение заявиха, че очакват документите да бъдат обработени до края на следващата седмица и след това да заминат за ОАЕ.

 • Вторник, 09 Януари 2018 09:17
  Маскиран мъж обра банка посред бял ден в София

  Обир на банка бе извършен днес посред бял ден в София. Около 10 часа в СДВР е получен сигнал за грабеж в банков офис на бул. "Мадрид"

Оставете коментар