Събота, 24 Февруари 2018
Понеделник, 22 Януари 2018 11:50

Св. Синод анатемоса Истанбулската конвенция, призова да не я подписваме

Призоваваме Народното събрание да не ратифицира Конвенцията, се казва в становище на Българската православна църква. Св. Синод на Българската православна църква току-що излезе със становище, в което призовава парламента да отхвърли Истанбулската конвенция.

"Призоваваме Народното събрание да не ратифицира Истанбулската конвенция, в която се въвеждат понятия, противоречащи на нашата православна вяра, национални традиции и правна система", се казва в него.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 22 Януари 2018 11:50
  Жельо Бойчев: Ако гласувахме явно за омбудсман, Мая Манолова нямаше да бъде избрана

  „Ако решим омбудсманът да се избира явно, а не тайно, ще отстъпим от добри парламентарни практики и това ще е в ущърб на институцията“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев по време на дебатите по промените в Закона за омбудсмана. Според него промяната на процедурата няма да позволи кандидати, които са достойни и имат голяма обществена подкрепа, да заемат поста. Бойчев заяви, че БСП няма да подкрепи параграф четвърти от законопроекта. „С него ще променим начина на избор на омбудсмана на Република България. Това е отстъпление от вече завоювани добри парламентарни практики“, подчерта той. Той коментира, че ако този текст е бил приет преди, Мая Манолова е нямало да бъде омбудсман на Република България. „Виждате, че тя е един добър омбудсман и си върши добре работата“, коментира Жельо Бойчев.

 • Понеделник, 22 Януари 2018 11:50
  Антоний Тодоров пред BIG5: Управляващите разделиха държавата на два народа, оставката на Жаблянов е противоконституционна

  Истинският конфликт между Румен Радев и Бойко Борисов се опитва да направи Министерският съвет. От "Дондуков" 1 се стремят да изземат функциите на държавния глава за ролята му във външната политика, но засега не се получава. Новият проект на Божидар Димитров вероятно ще казва това, което ГЕРБ не смее, както е случаят с идеята за президентска република. Коалицията се държи от страха, дали патриотите ще влязат в парламента, както и колко процента ще спечелят депутатите на ГЕРБ при предсрочни избори. Проектът на Слави прилича на популистките изяви на шоумена Бепе Грило в Италия, който се оказа слаб политик, коментира пред BIG5 политологът Антоний Тодоров.

 • Понеделник, 22 Януари 2018 11:50
  Свалиха Жаблянов с Народен съд в парламента, ДПС си върна на ГЕРБ за Възродителния процес, Цветанов и Марешки си благодарят

  Управляващото мнозинство влезе в ролята на Народен съд. Народните представители останаха без колегите си от БСП и ДПС, докато изказваха присъдите си за Валери Жаблянов, чиято оставка на зам.-председател на Народното събрание беше поискана от ГЕРБ. Тя беше гласувана със 110 "за", 71 - "против и 9 въздържали се. От ДПС намериха повод да си върнат на ГЕРБ в пленарната зала за това, че не ги подкрепи при искането за отстраняване на Славчо Велков заради изказването му за Възродителния процес и напуснаха. След изказването на Валери Жаблянов, от БСП също бойкотираха заседанието. Цветан Цветанов и Веселин Марешки си размениха комплименти от трибуната на тема дясно-центристки партии.

Оставете коментар