Вторник, 07 Април 2020

Събота, 17 Февруари 2018 19:25

Студенти и професори искат нова дисциплина в Алма Матер: Курсове за пишман шофьори

Дворът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се превърна в полигон за начинаещи шофьори. На паркинга в Алма Матер студент или преподавател реши да спре буквално в средата, при положение, че в събота няма коли. Репортер на BIG5 засне кола, която беше просната до Юридическия факултет в средата на паркинга, която приличаше по-скоро на реклама за награда в казино.

Преподаватели и студенти се пошегуваха и посъветваха ръководството на Алма Матер да открива нови специалности - да превърне двора си в полигон, на който да се дават дипломи за нови шофьори. Признават, че някои от колегите им имат спешна нужда от опреснителни курсове, тъй като често се лучва да застрашават сигурността във ВУЗ-а. "Спират където си искат, охраната само се кара на студентите, че минават около бариерата, а не смее да каже нищо на преподавателите", оплакват се възпитаници от Алма Матер.

Припомняме, че Софийският университет в последните години закъса с броя на студентите си и все по-малко младежи искат да вземат диплома от най-старово висше училище. Заради това се налага да се правят четвърти класирания, за да се запълнят бройки. Пример е една от най-желаните специалности преди години - правото, която не може също да намери достатъчно желаещи, а кандидатите вече влизат с тройки. подобен е примерът и с филологиите, които бяха една от гордостите на Алма Матер.   

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар