Събота, 24 Март 2018
Сряда, 14 Март 2018 08:47

Наглост: Вижте как паркира Бентлито си зам.-председателят на НС Марешки! (Снимки)

Зам.-председателят на парламента Веселин Марешки за пореден път показа, че законите важат за всички, само не и за недосегаемите законотворците. Бензиноаптекарският бос най-нагло яхна червеното си Бентли с тузарския номер "В 6666 РС" и реши да паркира на тротоара под знака, който забранява престоя и паркирането, подсилен и предупреждение за паяк.

Сайтът Afera.bg показа снимки, взети от фейсбук профил, на които се вижда как без никакво притеснение Марешки е пльоснал луксозната си лимузина. Досега сме ставали свидетели как депутати и хора от Министерския съвет си позволяват да паркират неправилно, най-често на места за ивалиди, но подобна наглост все още не се беше случвала, или поне не е била забелязана. Явно зам.-председателят е бил много на зор, за да заеме целия тротоар и най-вероятно е бързал, за да твори закони, но не знайно защо, нахални коли не се съобразяват и не са му оставили място да паркира.   

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 14 Март 2018 08:47
  Жельо Бойчев: Отново ще викаме Гинка в парламента, сделката с ЧЕЗ е изключително сложна

  „Има интересни клаузи в договора между Софийската митрополия и „Инерком” – сградите се отдават за 10 години, след което автоматично наемът се продължава за още четири пъти по толкова – общо 50 години. Ако след това няма претенция, договорът става безсрочен”, разкри Жельо Бойчев, който е председател на парламентарната комисия за сделката за ЧЕЗ.

  По думите му договорът между фирмата на Гинка Върбакова и митрополията е само предварителен и не е подписан от настоящия патриарх Неофит. Той добави, че въпроси трябва да се задават най-добре на двете страни по договора.

  Относно сделката между „Инерков” и ЧЕЗ, Бойчев коментира, че тя е изключително сложна и няма как лесно да бъде финализирана. „Нашият стремеж ще бъде да получим пълната информация, да бъдем полезни на българските граждани”, коментира още Бойчев по повод работата на комисията. Той уточни, че вече има постъпило предложение от двата синдиката за повторно изслушване на Гинка Върбакова и тя ще бъде поканена отново в Народното събрание.

   

 • Сряда, 14 Март 2018 08:47
  Кой е Жоро Инса? Почтен търговец, отявлен контрабандист или просто Марешки - 2

  Бившият финансов директор на „Мултигруп“ Георги Самуилов стана морален стожер и пазител на бизнеса с горива. Интересното в случая е, че именно Жоро Инса беше в центъра на скандалите с контрабанда на горива и беше разследван от органите на реда още преди повече от 10 години. Бизнесменът и управител на „Инса ойл“ заяви, че напуска Българската петролна и газова асоциация и обвини Валентин Златев в монопол.

 • Сряда, 14 Март 2018 08:47
  Огнян Герджиков: Законите, които се коват, са популистки и никой не се съобразява с тях

  Законите, които се коват напоследък в България, са популистки и никой не се съобразява с тях. Това заяви бившият служебен премиер Огнян Герджиков в ефира на bTV на въпрос какво влияние могат да окажат промените в Търговския закон и дават ли те защита на работниците и служителите от несъвестни работодатели. Според Герджиков търговският закон не противоречи на българската конституция, а проблемът по-скоро трябва да се отнесе в това, че с тази промяна не се дават гаранции за работниците и служителите.

  "Тази промяна е удар във въздуха и ще доведе до затрудняване на стопанския оборот", уточни той. Герджиков взе отношение и по темата за промените в Закона за частната охранителна дейност. Той заяви, че не би трябвало да се стигне до връщане на така наречените мутренски времена на прехода.

  "Това показва, че хората не се чувстват защитени, а някои от тях са виждали полицаи само на картинка", каза още Герджиков и допълни, че кметовете на малките населени места търсят начин да осигурят спокойствие и сигурност на хората. По думите му сегашната уредба на института за неизбежна отбрана е добра и е уредена правилно. Герджиков изрази съжаление затова, че каквото и да стане в България, трябва задължително да се търсят промени в Наказателния кодекс. Това не води до стабилност в държавата, уточни той. "Решението, което трябва да се вземе, е да се гласува повече доверие на професионалнистите, а не на популистите", предложи бившият служебен премиер. Герджиков коментира и горещата тема за сделката на ЧЕЗ. Той заяви, че държавата може да иска да се включи в самата сделка, но това зависи най-вече от доброто желание на участниците в нея.

Оставете коментар