Неделя, 20 Септември 2020

Петък, 16 Март 2018 16:19

Румен Христов пред BIG5: И СДС ще напусне Реформаторския блок! Десните биха всички политически куриози - оставиха коалиция, в която няма партии

Бившият лидер на СДС Румен Христов заяви пред BIG5, че сините също ще напуснат Реформаторския блок. Оказва се, че след оттеглянето на останалите играчи коалицията на бившите съуправляващи на Борисов остават няколко дребни организации, които могат да съберат родниниски вот.

Демократи за силна България, Движение „България на гражданите“, Съюз на демократичните сили, Народна партия „Свобода и достойнство“, Български земеделски народен съюз, „Глас Народен“. Това представляваше в отделни моменти от своето създаване до сега коалицията на Реформаторския блок. Последни в мъчителната формация останаха БНД, на която беше председател Меглена Кунева в славното двугодишно управнелие с ГЕРБ, СДС с Божидар Лукарски, който до последно се молеше като вицепремиер Борисов да се смили и да не дава оставката на кабинета, за да се "управлява" до дупка, както и "Глас народен" на Светльо Витков, който се включи в края. Музикантът днес си би камшика, след като преди това от БНД решиха да замразят участието си в паметника "Реформаторски блок". 

Пред BIG5 бившият лидер на СДС Румен Христов заяви, че най-вероятно и сините ще напуснат коалицията, в която останаха на праквика сами. "Не искам да коментирам, нека първо да мине Националният съвет на партията. Ние отдавна трябваше да напуснем коалицията и не знам защо се забавихме", коментира демократът. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар