Вторник, 04 Август 2020

Четвъртък, 05 Април 2018 20:02

Коритаров прекръсти външната министърка, "сложи" на поста й бивш лидер на СДС

"Западът вече не вярва, че Русия ще върне Крим на Украйна". Това обяви в предаването "Свободна зона с Георги Коритаров" вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. По този начин тя препотвърди думите на премиера Бойко Борисов отпреди 3 години, че Западът е преглътнал Крим.
"Истината е, че все по-малко на европейско ниво се споменава Крим. Много повече се говори за Донецк и Донбас. Като че ли никой вече не вярва, че въпросът ще се реши", казва външният министър. Русия е държава, с която е необходимо да се поддържа диалог, смята още Захариева. В момента обаче заради политиките на Кремъл диалогът е сериозно затруднен.

Захариева коментира и предстоящата среща ЕС - Западни Балкани в София на 17-и май, която според медийни публикации е пред провал заради бойкот от страна на 3 държави-членки. Външният ни министър бе категорична, че тече подготовка на срещата и тя ще се проведе. 

В края на предаването водещият прекръсти неволно външния ни министър на Екатерина Михайлова, която беше бивш лидер на СДС и зам.-председател на парламента. Журналистът се коригира навреме и поясни, че е смесил имената на бившата външна министърка Надежда Михайлова с това на настоящата шефка на МВнР. Екатерина Захариева в типичния си стил се усмихна до уши и прие закачката без да се сърди.  

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар