Понеделник, 21 Май 2018
Петък, 18 Май 2018 16:56

Българската петролна и газова асоциация излезе с протестна декларация срещу мерките на ЕС, подкрепи превозвачите

Декларация на Българската петролна и газова асоциация относно готвените промени в областта на автомобилния превоз на товари в Европейския съюз

По повод законодателните предложения, засягащи автомобилния превоз на товари в Европейския съюз – т.нар. Пакети мобилност I и II и предстоящото им гласуване в Европейския парламент, Управителният съвет на Българската петролна и газова асоциация заявява следната позиция:

Ние, членовете на Българската петролна и газова асоциация, изразяваме своята категорична подкрепа на позицията на българския транспортен бранш по повод Пакети мобилност I и II. Считаме, че мерките относно командироването на работници, почивките извън превозното средство и каботажните превози, предложени за гласуване в Европейския парламент, водят до ограничаване на равния достъп на икономическите оператори до Единния европейски пазар. Те поставят страните от ЕС, разположени по периферията на Европейския съюз, в неравнопоставено положение спрямо останалите. Макар и предложени с мотива за възпиране на недекларирания труд и социалния дъмпинг, тези мерки на практика въвеждат непропорционални изисквания, които възпрепятстват нормалната конкуренция между европейските дружества за превоз. Те водят до налагане на твърде високи финансови тежести и трудно изпълними от практическа гледна точка изисквания за превозвачите от Централна и Източна Европа. Тяхното приемане би довело до тежки последици за българския транспортен сектор, който формира сериозен дял от БВП на страната и осигурява препитание на над 120 хиляди души.
Поради изложените съображения, с настоящата декларация изразяваме своята съпричастност към действията на българския транспортен бранш и призоваваме всички компетентни държавни институции да положат максимални усилия за постигане на справедлив компромис по текстовете на Пакети мобилност I и II.

Управителен съвет на Българска петролна и газова асоциация

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 18 Май 2018 16:56
  Хиляди медицински сестри излизат на протест, разказаха потресаващи факти за изчезващата професия в България

  Медицинските сестри, фелдшери, лаборанти и рехабилитатори излизат на протест на професионалния си празник. Те са недоволни от заплащането, което получават. Минималните им заплати започват от обидните 300 евро. Исканията им не са за оставка на министър Ананиев, а само да има поне един здравен шеф в кабинета, който да изкара мандата си, за да не се започва всеки път всичко от начало и в крайна сметка да няма реформи. 

 • Петък, 18 Май 2018 16:56
  Корнелия Нинова: Г-н Радев, заставаме зад вас! Да включим прожекторите и да осветим тъмното лице на корумпираното управление! Борисов, отивайте си!

  ГЕРБ управлява осем години, което е предостатъчно. Всеки ден в коалицията се карат. Валери Симеонов срещу министрите, Волен Сидеров - срещу Цветан Цветан Цветанов. Не знаем с какъв акъл ще се събудят на другия ден. Бойко Борисов отвори война срещу Румен Радев и пратиха от парламентарната трибуна опозицията в Сибир. Най-важното е, че се откри война срещу хората и властта вижда в народа врагове. Ние искаме сигурност, мир, спокойствие, високи доходи и достоен живот. Най-големият враг са апатията и безверието ни. Г-н Борисов, може да имаме българско производство и да се лекуваме без да доплащаме, а трудът ни да ни бъде уважаван, за да не изчезнем като народ. Вие ни искате на колене, но ние сме изправени и протестираме, за да ви кажем "Оставка"!

 • Петък, 18 Май 2018 16:56
  БСП излезе на първомайски протест срещу бедността

  Хиляди социалисти се събраха пред храм-паметника "Св. Александър Невски" на първомайски митинг срещу бедността. Дрон развяваше трансперант с надпис "Оставка". Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде официално начало на шествието. Хилядите червени избухнаха във възторжени викове - "БСП". Някой от протестиращите носиха плакати с надписи "Болниците не трябва да бъдат търговски дружества", "Не ни превръщайте в нация от обслужващ персонал", "Качественото образование е право на всеки българин", "Не искам да съм телефонист".

  Други пък призоваваха: "Не на модерното робство", "Искам бъдеще тук", "Държавна подкрепа за българското производство". Протестиращите развяваха трибагреника както и червения флаг на партията. Шестващите, скандирайки "Оставка", продължиха по бул. "Раковски" и бул. "Дондуков", за да завършат маршът си пред сградата на Министерски съвет.

Оставете коментар