Понеделник, 21 Май 2018
Петък, 18 Май 2018 17:13

Глобиха "Левски" с 37 500 лв.

Отборът на "Левски" ще трябва да плати глоба в размер на 37 500 лв. заради двете деца, които се появиха на пистата по време на финалния мач от турнира за Купата на България срещу "Славия". Малчуганите бяха без видим пряк родителски надзор, но по-скандално беше, че по телата им бяха изрисувани свастики, а едно от тях бе вдигнало ръка за нацистки поздрав.

"След сезиране на комисия „Етика и феърплей” и становище на Експерт по почтеността към БФС, ДК реши: За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, на основание чл.37, ал.4 от ДП /2017/2018/, ДК наказва ПФК „Левски” гр. София с имуществена санкция в размер на 37 500 лева. ДК е приела решението си съобразно Дисциплинарния правилник и призовава всички съответни държавни институции да бъдат последователни, да доведат своята работа до края, да извършат необходимите действия и да вземат съответните решения съобразно компетенцията си", се казва в становището на Дисциплинарната комисия от днес.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 18 Май 2018 17:13
  Педофил нападна деца в столично училище

  Той се промъкнал в тоалетните и дърпал учениците

 • Петък, 18 Май 2018 17:13
  Агенция за закрила на детето се захвана с малките левскарчета, изрисувани със свастики на стадиона

  Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще извърши проверка на случая с две момчета, скандализирали с появата си на финала за Купата на България Левски - Славия (2:4). В публичното пространство и в социалните мрежи се разпространява кадър с две хлапета на видима възраст под 10 години, голи до кръста, които стоят на пистата на стадион "Васил Левски". Освен свастика, по телата им с черна боя е изписано "Levski hooligan", ACAB (абревиатура на All Cops Are Bastards - "всички ченгета са гадняри"), SW 1999 (Sofia West - "София Запад", най-влиятелната фракция в агитката на Левски).

  Уловен е момент, в който едното момче е с победоносно вдигнати ръце, а другото изглежда, прави римски (нацистки) поздрав. От ДАЗД ще подадат сигнал към останалите институции – Български футболен съюз и полицията. ДАЗД ще провери как са допуснати тези момчета в този вид на пистата по време на футболен мач и дали са придружавани от родители, както е по правилник, съобщиха от ДАЗД, цитира Канал 3. 

 • Петък, 18 Май 2018 17:13
  Шефът на спорта в БТВ с уникален гаф, "подмлади" Левски с 10 години

  Шефът на спортния отдел в БТВ Петър Бакърджиев наля масло в огъня в скандала около юбилеите на вечните футболни съперници Левски и ЦСКА. Докато коментираше при Антон Хекимян спортните събития, обяви, че синият тим е създаден през 1924 г. Водещият на сутрешния блок си замълча и остави Бакърджиев да продължи с коментара си.

  Констатацията най-вероятно е събудила футболните фенове сутринта, които, независимо на кой тим симпатизират, знаят, че Левски е създаден през 1914 г. и ще навърши 105, а не 95 години. Повод за коментара на двамата пишман разбирачи рано бяха двата хеликоптера, които военният министър Красимир Каракачанов обеща да пусне за 70-годишнината на ЦСКА над стадион "Васил Левски" на 5-и май. В следващите няколко месеца шефът на спортните новини по-добре да не посещава мачове на левскарите. Сред бисерите му бяха и предложения към БДЖ да изкарат влак в чест на "Локомотив" София, които вероятно ще влязат в Б група.  

Оставете коментар