Четвъртък, 20 Септември 2018
Вторник, 19 Юни 2018 12:21

Виваком, ЧЕЗ и топлофикация върнаха елитния кв. "Лозенец" в каменната ера

Пороят над София е най-малкият проблем на жителите в столичния квартал. Дори при Тодор Живков отстраняваха по-бързо авариите. Кисели диспечърки се карат на клиентите, които имат само ток и студена вода. 

Виваком, топлофикация и ЧЕЗ се подиграват с жителите на части на "Лозенец". След дъждът те останаха без топла вода, без интернет и телевизия, а токът спира и се появява като в дискотека. Жителите на елитния столичен квартал се почувстваха като при Тодор Живков. Нямаш ток, намаш телевизия, а за по-бързото отстраняване на авариите с топлата вода трябваше да се молиш на всички светци едновременно.  

Читател на BIG5 разказа каква е картинката, сравнима само с каменната ера на Фред Флинтстоун: "Още в началото на бурята всичко угасна. Попитахме кога ще бъде отстранена повредата, от Виваком ми казаха изнервени, че не знаели. Може би до 21:00 часа, но трябвало да изчакаме. "Г-не, не сте само вие!", ми се тросна госпожицата по телефона. Очевидно сигналите са хиляди и не сме единичен случай". От топлофикация са се държали по същия невежлив и дори арогантен начин. Лозенец е само част от картинката. В Младост хората имат абсолютно същите оплаквания, както и в още много други квартали в столицата. 

За клиентите остава единствено да ходят на църква и да се молят да не вали дъжд, защото очевидно след всеки порой фирмите, които ни дерат всеки месец, са некадърни и им отнема да отстранят повреда повече от един ден. Другият вариант е да си купим бързовари и да гледаме крайно "интересните" канали, които предлага цифровизацията през 2018 г.  

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 19 Юни 2018 12:21
  Кметът на Стамболийски: Имахме късмет, населението трябва да е благодарно на пилотите на авариралия хеликоптер

  Военна полиция ще разследва причините за новия инцидент с военен хеликоптер от авиобазата в Крумово. При тренировъчен полет вчера вечерта хеликоптер "Кугър" прекъсна електропровод и остави за няколко часа половината град Стамболийски без ток и вода. Според кмета Георги мараджиев, общината е извадила "късмет", че жиците, които перката е прекъснала, са паднали в реката, а не са предизвикали пожар.

 • Вторник, 19 Юни 2018 12:21
  Масирана атака от чужбина побърка абонатите на Mtel и Vivacom

  Прилича на мощна хакерска атака, но този път жертва са телефонни абонати в България, коментира специалист пред BIG5.BG.

 • Вторник, 19 Юни 2018 12:21
  "Инерком" внесе жалба в съда срещу решението на КЗК

  Председателят на борда на директорите на "Инерком България" Милена Стоева внесе във Върховния административен съд жалба срещу решението на КЗК. Припомняме, че КЗК реши да не разрешава на фирмата "Инерком България" да придобие българските дружества на ЧЕЗ. Регулаторът посочи, че придобиващата контрол група като производител на електрическа енергия от фотоволтаици, ще има съществено предимство пред останалите. 

  В решението се посочва още: "...притеснителен общ пазарен дял на дружества – участници в концентрацията би могъл да бъде този, който надхвърля 40%, тъй като в този случай това може да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, в резултат на което да се създаде възможност за възпрепятстване или нарушаване на конкуренцията".

  КЗК отбелязва, че целта на концентрацията е декларирано разширяване дейността на "Инерком" посредством продължаване на извършваната от предприятията на ЧЕЗ дейност на територията на Република България". Сделката ще осигури на "Инерком" навлизане на продуктови пазари, на които в момента не участва, се посочва в решението.

Оставете коментар