Неделя, 17 Февруари 2019
Вторник, 19 Юни 2018 12:21

Виваком, ЧЕЗ и топлофикация върнаха елитния кв. "Лозенец" в каменната ера

Пороят над София е най-малкият проблем на жителите в столичния квартал. Дори при Тодор Живков отстраняваха по-бързо авариите. Кисели диспечърки се карат на клиентите, които имат само ток и студена вода. 

Виваком, топлофикация и ЧЕЗ се подиграват с жителите на части на "Лозенец". След дъждът те останаха без топла вода, без интернет и телевизия, а токът спира и се появява като в дискотека. Жителите на елитния столичен квартал се почувстваха като при Тодор Живков. Нямаш ток, намаш телевизия, а за по-бързото отстраняване на авариите с топлата вода трябваше да се молиш на всички светци едновременно.  

Читател на BIG5 разказа каква е картинката, сравнима само с каменната ера на Фред Флинтстоун: "Още в началото на бурята всичко угасна. Попитахме кога ще бъде отстранена повредата, от Виваком ми казаха изнервени, че не знаели. Може би до 21:00 часа, но трябвало да изчакаме. "Г-не, не сте само вие!", ми се тросна госпожицата по телефона. Очевидно сигналите са хиляди и не сме единичен случай". От топлофикация са се държали по същия невежлив и дори арогантен начин. Лозенец е само част от картинката. В Младост хората имат абсолютно същите оплаквания, както и в още много други квартали в столицата. 

За клиентите остава единствено да ходят на църква и да се молят да не вали дъжд, защото очевидно след всеки порой фирмите, които ни дерат всеки месец, са некадърни и им отнема да отстранят повреда повече от един ден. Другият вариант е да си купим бързовари и да гледаме крайно "интересните" канали, които предлага цифровизацията през 2018 г.  

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 19 Юни 2018 12:21
  Румен Овчаров: Проблемите в енергетиката стават неспасяеми!

  Проблемите в енергетиката стават неспасяеми, заяви пред bTV Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката и бивш лидер на БСП-София.

  Овчаров посочи като примери, че са "взели парите на АЕЦ "Козлодуй", за да спасяват ТЕЦ "Марица 2", каза й, че се е спукал либералният балон, че борсата ще реши проблемите.

  „Финансовият колапс е голям. Тези дни стана ясно, че "Булгаргаз" не може да си събере парите от три топлофикации. БЕХ пое задълженията на "Топлофикация-София". Това е недопустимо - държавно предприятие да раздава пари като спестовна касичка. НЕК също обяви големи загуби", разкри той.

   Целта на подновяването на енергийната стратегия на България от правителството на ГЕРБ е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми, каза още бившият енергиен министър Румен Овчаров.

  Показателен бил фактът, че срокът за прилагане на стратегията не е в рамките на 10 години, а до края на 2018 г.

  „Тук задачата на стратегията е да пуснем отново едни обществени поръчки”, коментира Овчаров.

  Що се отнася до енергийното бъдеще на България и съвместните проекти с Русия, Овчаров посочи, че по класификация на Европейския съюз страната не е силно зависима от Русия, като единствената пряка зависимост е по линия на доставките на природен газ.

  „Ние някога измислехме доста по-умна и доста по-правилна за България стратегия – енергийна зависимост чрез взаимна зависимост. Това е когато 30% от транзита на Русия на природен газ минава през България, през „Южен поток”, когато 20% от износа ѝ на петрол минава през България, през Бургас – Александруполис. Когато на територията минава още един проект като „Набуко”, който ти позволява диверсификация, но без да плащаш пари за заровени напразно тръби, което прави правителството на Бойко Борисов. Едната тръба стои вече 4 години празна. Имам предвид тази връзка с Румъния, от която ние не диверсифицираме, но тя струва 50 млн.”, посочи Овчаров.

  Бившият лидер на най-голямата червена структура - столичната, коментира и ситуацията в БСП.

  Голямото предимство на Корнелия Нинова е реактивност, но то не е достатъчно, трябва и отбор. Битките с врага с партиен билет не водят към добро, каза Овчаров. Ръководството на БСП трябва да разбере, че не е вечно. Те трябва да разберат, че са длъжни да изпълняват желанията на хората, каза още Овчаров. "Не може да се мятаме непрекъснато от една посока в друга", категоричен беше Овчаров. Но заключи, че иска или не иска, БСП се връща във властта, но трябва да се върне успешно, а не да се провали.

  Овчаров отговори и на въпроси, свързани с обвиненията на прокуратурата срещу него. „За година и половина прокуратурата променя обвинението срещу мен пет пъти, а в него няма никакви нови факти. Всичко това е свързано са бомбастични медийни изяви на прокуратурата, а аз си мълча, но това няма как да продължи“, каза той.

  „Прокуратурата пропуска много факти и търси нещо там, където няма да го намери”, каза бившият енергиен министър във връзка с обвиненията за безстопанственост в периода 2006 – 2009 г. на „Мини Бобовдол”, довела до загуби в размер на 24 млн. лева.

  Обвинението увеличи тройно щетата, след като в края на миналата година бившият министър бе обвинен за причинени щети в размер на 8,9 млн. лева. Според Овчаров размерът на щетите е увеличен без никакви нови факти и доказателства по делото. „Само се надуват бомбастични числа”, посочи той.

  По думите му по съвет на синдикатите дружеството „Мини Марица-изток” е дадено под наем, като наемателят плаща всички сметки, включително и към държавата. По време на кабинета „Борисов” обаче плащанията към държавата спрели.

  „Но прокуратурата някак си тези управления на ГЕРБ ги пропуска и се опитва да намери нещо там, където няма как да го намери”, добави бившият министър.

 • Вторник, 19 Юни 2018 12:21
  Карел Крал: Продажбата на българските активи на ЧЕЗ няма да се отрази на цените на тока

  Прекъсването на електрозахранването не зависи от собственика на дружеството,  обясни регионалният мениджър на ЧЕЗ

 • Вторник, 19 Юни 2018 12:21
  "Инерком" и ЧЕЗ не са се отказали от сделка

  Гинка Върбакова работи за финализиране на сделката с ЧЕЗ

Оставете коментар