Сряда, 17 Октомври 2018
Сряда, 27 Юни 2018 09:04

Бившата кметица на "Младост" иска да излезе от ареста

Бившата кметица на “Младост” Десислава Иванчева иска да излезе от ареста. Преди две седмици тя беше приета по спешност в болницата на затвора заради тежко заболяване. Иванчева е отказала да бъдат коментирани причините за състоянието й. Тя беше задържана заедно със заместничката си Биляна Петрова на 17-и април по подозрение, че е взела подкуп от 70 000 евро.

Парите били искани от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му бъде придвижена по-бързо преписка за разрешение на строеж.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 27 Юни 2018 09:04
  Мрете тихо! Да не пречите на стабилността

  Трети ден хемодиализата във Видин е в тежка авария. Днес един от пациентите почина. Животът на 45 човека е в опасност. Счупил се е един филтър. Просто филтър. Поне седмица ще трябва, за да се отстрани аварията. В това време Той ще строи кокетно стадионче за стотина милиона. Да, от тези стотина милиона ще откраднат поне половината, а от клетниците, дето лежат в това отделение не могат да откраднат почти нищо и затова те не са важни. 

  Болните в България живеят не с диагнози, доизживяват си дните с присъди. 

  Да си болен в България най-често значи, че си обречен. Дори затворниците знаят, че като им мине срокът са свободни, а болните знаят, че спасение няма. И се успокояват хората с приказки като, "има неща, които не зависят от нас" и "има и други, не сме само ние". 

  Да сте чули за авария в Народното събрание? Да сте чули за авария в Министерски съвет? Да сте чули за авария в Правителствена болница и пациентите да останат една седмица без лечение? Там всичко е подсигурено. По три буса тоалетна хартия ги зареждат едновременно, та ако някой закъса, другите да стигнат навреме и да имат с какво да си бършат задниците гадовете. Но един филтър резервен в тази държава за хемодиализата няма. НЯМА!

  Георги Георгиев, фейсбук

 • Сряда, 27 Юни 2018 09:04
  Иван Ласкин постъпи в болница! Спешно се търси кръв А отрицателна!

  Актьорът е във Втора градска болница с тежка форма на чернодробна цироза

  Иван Ласкин гасне от цироза. Състоянието му е критично, съобщава вестник Уикенд.

  Любимецът на няколко поколения е в последна фаза на заболяването по данни на лекари от Втора градска болница, където е на лечение твърдят още от вестника.

  NBOX апелира към всички, на които е възможно, да дарят във Втора градска болница кръв - група А отрицателна, от която в момента актьорът спешно се нуждае.

  До болницата го е отвел неговият приятелят Фънки, след като жена му Алекс Сърчаджиева го е намерила с пяна на устата, пише "Уикенд".

  Актьорът преживя огромна трагедия, която го срина в последните дни - в средата на август почина на 70-годишна възраст неговият баща Славчо. Негови близки споделят, че от тогава той е в тежка депресия, която го отдалечила от всички.

  Близките и приятелите му се молят да има шанс да оцелее.

 • Сряда, 27 Юни 2018 09:04
  Иванчева и заместничката ѝ: Не знаем, дали утре ще сме живи, срещу нас има офанзива от група строители

  Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова дадоха първото си интервю, след като бяха арестувани през април тази година за поискан и получен подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. "Не знаем, дали утре ще сме живи. Системата иска да ни мачка. Мислех, че живеем в държава с нормална полиция и прокуратура, но не е така", казаха пред БТВ обвиняемите.

  "Срещу нас има офанзива на група строители, които са свикнали да си плащат за услуги. Виждали сме се само един път с Ваклин. Той искаше да строи на детска площадка. Казва, че съм се държала като катаджия, защото той има престъпно мислене. Ако иска да си плаща, означава ли, че ми е дал подкуп", попита Иванчева.

  Тя коментира и поведението на предишния кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, който е свидетел по делото. "За разлика от нас, той има право на светлина, на библиотека, но по закон заслужава 1 година затвор зарзади разкрития, които прави пред медиите, а те са част от делото", обясни Иванчева. 

Оставете коментар