Неделя, 09 Август 2020

Петък, 06 Юли 2018 11:11

Социалистите хванаха управляващите и ръководството на парламента в нарушение на правилника

Депутатът от БСП за България Филип Попов матира колегата си Данаил Кирилов от ГЕРБ и зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов. Днес имаше дебати около промените на Административнопроцесуалния кодекс. От ГЕРБ се опитаха да претупат дебатите и законът да бъде променен на второ четене.

Данаил Кирилов обаче не се усети, че подложи проекта за гласуване във времето на парламентарния контрол. Народният представител беше контриран от Филип Попов. Социалистът направи забележка по начина на водене, тъй като зам.-председателят също не си погледна часовника и не видя, че е влязъл във времето за изслушване на министрите. В крайна сметка той успокои Кирилов и го посъветва да не иска повторно гласуване, а да го отложат за другата седмица. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 06 Юли 2018 11:11
  Георги Свиленски: Моят глас ще е за Корнелия Нинова

  Поставяйки важния избор за председател в ръцете на всички партийни членове, Корнелия Нинова постъпи правилно. Това не беше лесно, но тя се пребори. И с това спечели моята подкрепа, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП

  „Когато Корнелия Нинова бе избрана за председател на БСП, бях скептично настроен към някои от заобикалящите я другари. С времето онези, които я подкрепяха в началото, яростно я атакуваха. Причината беше, че тя започна да променя партията. Една такава промяна е именно прекият избор.Той ще прекъсне зависимостите на председателя от няколко човека.

  Хора, които наричат сами себе си “организационно грамотни”, но всъщност са апаратчици, способни да опорочат всяко заседание, да изкривят волята на всеки орган. Често в полза на частни или чужди на БСП интереси. Поставяйки важния избор за председател в ръцете на всички партийни членове, Корнелия Нинова постъпи правилно. Това не беше лесно, но тя се пребори. И с това спечели моята подкрепа. Но нито тя, нито аз, нито който и да било не би могъл да се справи сам. Имаме нужда от активността на членовете на БСП.

  Като изполвам възможноста да изкажа най-искрената си благодарност към организациите, издигнали моята кандидатура, оценявайки и осъзнавайки високата отговорност, пред която съм изправен, си правя отвод от участието в прекия избор на председател на БСП.

  Заявявам своята готовност за продължаване на пътя за промяна на партията и утвърждаването й като незаобиколим фактор и алтернатива в управлението на държавата. Затова призовавам всички – гласувайте. Изберете, когото искате, но участвайте. Моят глас ще е за Корнелия.“

  Това коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

 • Петък, 06 Юли 2018 11:11
  Корнелия Нинова с най-много номинации за председател на БСП

  Всички кандидати за председател на столетницата са проверени за наличие на необходимия за длъжността стаж

 • Петък, 06 Юли 2018 11:11
  Георги Гьоков: Корнелия Нинова е точният човек и на 12 септември ще гласувам за нея

  Отказвам номинацията и си правя отвод като кандидат за председател на БСП

Оставете коментар