Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Септември 2018 09:50

Провал: Борисов „открива“ училище, децата отиват в друга сграда за първия учебен ден

Бойко Борисов отиде да инспектира училище, негов кмет и верен директор го убедиха, че днес първият учебен ден ще започне нормално. Оказа се обаче, че децата трябва да учат на километър по-далече, заради ремонти. 

Бивши седесари продължават да напускат синята партия, да се присламчват към ГЕРБ и да застават до рамото на Бойко Борисов. Такъв е примерът и с Димитър Алексиев, който по времето на Иван Костов беше зам.-областен управител в Търговище. Той е известен и като вечния директор на най-котираното училище в града – „Христо Ботев“. От началото на прехода е директорът, за когото се говори, че е несменяем.
През август премиерът отиде в общината, за да инспектира как върви ремонтът на училището, което без малко да изгори. Благодарение на пожарникарите, само покривът се срути. Изгоря и кукленият театър в града. Според пожарникарите, огънят е пламнал заради небрежност на майстори и пазачи. Ремонтът възлизаше на 2, 8 млн. лв. без ДДС. Според изпълнителя, това е най-голямата сума, която се влага по подобни програми за ремонти на училища в страната. 

Премиерът, за когото коментатори твърдят, че е започнал да прави предизборни обиколки, отиде лично да инспектира как вървят ремонтните дейности. Директорът на училището Димитър Алексиев и кметът на града Дарин Димитров му показаха физкултурния салон, сградата, как кипят ремонтни дейности, но в крайна сметка на днешния първи учебен ден децата няма да ходят в центъра на школото, където са записани, а в сградата на старото Трето основно училище, което е близко до циганската махала.

Кметът и директорът на училището показваха валяци, които правят игрището на Борисов, не даваха да падне и косъм от сградата, обещаваха, че на първия учебен ден учениците ще влязат в „Принстън“, но това така и не се случи.

Димитър Алексиев е вечният директор на училище „Христо Ботев“. Бившият заместник в областта е сред най-видните седесари като зам.-председател на партията в града. След като Иван Костов разби партията, Алексиев остана лоялен на тогавашния председател Надежда Михайлова, преди да прескочи в ГЕРБ преди 2 години. След загубата на изборите през 2001 г. на СДС, обаче прави нов опит да се задържи в областта от квотата на ДПС като зам.-областен управител. Тогава на власт идва НДСВ и местният депутат в Търговище д-р Стамен Стаменов му изважда червен картон от поста.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 17 Септември 2018 09:50
  С 24 км от АМ "Струма" Борисов направил европейци

  С тържествена церемония и водосвет бе открит лот 3.3 на АМ „Струма” между Кресна и Сандански, на която десетки местни жители до последно очакваха премиера Бойко Борисов с плакат „Благодарим Ви, г-н министър-председател, че ни направи европейци!”.

  В началото на декември премиерът Борисов обяви, че ще присъства на официалното откриване заедно с македонския си колега Зоран Заев, който обаче отложи визитата си заради погребението на неочаквано починалия кмет на Охрид.

  Отсечката беше открита от министрите на регионалното развитие Деница Николова и на транспорта Росен Желязков.

  Новите 24 километра от АМ“Струма“ в участъка от Кресна до Сандански се преминават за 9 минути, а по стария главен път същото разстояние се взима за 20 минути.

  Изпълнител на лот 3.3 е консорциум „Струма Лот 3.3“, в който участват: „ГБС инфраструктурно строителство“ АД, „Пътстрой 92“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Стойността на договора е 281 милиона лева с ДДС. Строителнен надзорник е „Пътинвестинженеринг“, за което получава 3,5 млн. лева.

 • Понеделник, 17 Септември 2018 09:50
  Мирослав Севлиевски се подигра с Борисов

  Бившият енергиен министър написа статус във фейсбук, докато бе заклещен заради снежната буря в тунел на Витиня

 • Понеделник, 17 Септември 2018 09:50
  Борисов се срещна със зам.-държавния секретар на САЩ. Увери го, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и работим активно по енергийната диверсификация

  Акцент в срещата между Бойко Борисов и Джон Съливан бе енергийната сигурност и сътрудничеството между двете страни в тази област.

  Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан. Във фокуса на разговорите бяха сигурността, енергетиката, инвестициите и двустранните отношения. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

  Премиерът Борисов отново увери, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване. 

Оставете коментар