Четвъртък, 27 Юни 2019
Понеделник, 17 Септември 2018 09:50

Провал: Борисов „открива“ училище, децата отиват в друга сграда за първия учебен ден

Бойко Борисов отиде да инспектира училище, негов кмет и верен директор го убедиха, че днес първият учебен ден ще започне нормално. Оказа се обаче, че децата трябва да учат на километър по-далече, заради ремонти. 

Бивши седесари продължават да напускат синята партия, да се присламчват към ГЕРБ и да застават до рамото на Бойко Борисов. Такъв е примерът и с Димитър Алексиев, който по времето на Иван Костов беше зам.-областен управител в Търговище. Той е известен и като вечния директор на най-котираното училище в града – „Христо Ботев“. От началото на прехода е директорът, за когото се говори, че е несменяем.
През август премиерът отиде в общината, за да инспектира как върви ремонтът на училището, което без малко да изгори. Благодарение на пожарникарите, само покривът се срути. Изгоря и кукленият театър в града. Според пожарникарите, огънят е пламнал заради небрежност на майстори и пазачи. Ремонтът възлизаше на 2, 8 млн. лв. без ДДС. Според изпълнителя, това е най-голямата сума, която се влага по подобни програми за ремонти на училища в страната. 

Премиерът, за когото коментатори твърдят, че е започнал да прави предизборни обиколки, отиде лично да инспектира как вървят ремонтните дейности. Директорът на училището Димитър Алексиев и кметът на града Дарин Димитров му показаха физкултурния салон, сградата, как кипят ремонтни дейности, но в крайна сметка на днешния първи учебен ден децата няма да ходят в центъра на школото, където са записани, а в сградата на старото Трето основно училище, което е близко до циганската махала.

Кметът и директорът на училището показваха валяци, които правят игрището на Борисов, не даваха да падне и косъм от сградата, обещаваха, че на първия учебен ден учениците ще влязат в „Принстън“, но това така и не се случи.

Димитър Алексиев е вечният директор на училище „Христо Ботев“. Бившият заместник в областта е сред най-видните седесари като зам.-председател на партията в града. След като Иван Костов разби партията, Алексиев остана лоялен на тогавашния председател Надежда Михайлова, преди да прескочи в ГЕРБ преди 2 години. След загубата на изборите през 2001 г. на СДС, обаче прави нов опит да се задържи в областта от квотата на ДПС като зам.-областен управител. Тогава на власт идва НДСВ и местният депутат в Търговище д-р Стамен Стаменов му изважда червен картон от поста.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар