Сряда, 14 Ноември 2018
Вторник, 23 Октомври 2018 10:05

Къде са сега Найо, Ивчо, Асенчо, Пепи Москов, Христо Иванов и Радан? Или това не е достатъчно умно и красива кауза за тях?

От няколко дни в социалните мрежи се търси отговор на въпроса къде е т.нар. „дясна опозиция”, когато в обществото ври и кипи от напрежение по повод протеста на майките на деца с увреждания и казаното за тях от Валери Симеонов.

Допълнителен гняв предизвикаха и подкрепата на Кирил Домусчиев - председател на КРИБ, който застана зад вицепремиера, както и подготвяният от работодателите контрапротест срещу майките. 

„Протестърите от лято 2013 не биха ли били така добри да вземат отношение или тази кауза не е достатъчно умна и красива за тях?” Този въпрос задава и Юлия Ал-Хаким във фейсбук профила си.

Ето целият ттекст с отправени въпроси към т.нар. протестъри, самоопределили се като умни и красиви:

"А между другото, кои от тези, които цяла година правиха пърформанси срещу Орешарски, окупираха университети и разхождаха голи цици по площадите, днес застанаха на страната на майките?

Не се заяждам, питам информативно, че са много и не мога да обиколя всички по профили, а и някои са ме блокирали.

Джасимчо как е? Найо? Иво Божков? Асенчо?

Къде е Танчето, откакто баща й стана шеф на БАБХ, революционният й порив секна, та се не видя.

Антоанета Цонева? Радан? Христо Иванов? Пепи Москов?

Не за друго, ама чух, че Домусчиев щял да изкара 25000 работници на площада срещу майките с деца с увреждания.

Протестърите от лято 2013 не биха ли били така добри да вземат отношение или тази кауза не е достатъчно умна и красива за тях?

Днес, в 17,30, който може да се включи в подкрепа на майките!"

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 23 Октомври 2018 10:05
  Марешки си дава имунитета, но продължава да иска оставките на Симеонов и Каракачанов

   „Воля” ще продължи да крепи кворума

  Председателят на ПГ на „Воля” и шеф на партията Веселин Марешки е подал заявление за отказ от имунитета си като народен представител. Същото е направила и зам.-председателят на парламентарната група, Кръстина Таскова. Това съобщиха днес двамата на брифинг в Народното събрание.

  Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска техния имунитет заради повдигнати и предявени обвинения за престъпления по чл. 213а, ал. 2 т. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 НК (изнудване).

  По време на брифинга Марешки размахваше голям пластмасов кокал, приготвен специално, за да онагледи коалиционните партньори на ГЕРБ – ВМРО и НФСБ. Той призова за оставките на двамата вицепремиери Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. "Това ли правят - да гризкат кокала на властта и да не оставят нищо за българския народ", каза Марешки, размахвайки кокала пред журналистите.

  Депутатите от „Воля” няма да напуснат пленарната зала, но ще продължават да настояват за оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, съобщи още Марешки.

  Той заяви, че напускането на парламента и неявяването на работа е абдикация от отговорност и няма „да напълни джоба на българите. „Воля” не е била и никога няма да бъде политически рекетьор”, каза Марешки, с което гарантира кворума на управляващите.

 • Вторник, 23 Октомври 2018 10:05
  Какъв дефицит компенсира депутатът с огромния джип?

  „Вижте добре това охранено лице! С нашите пари като депутат си купи джип "Хамър", а сега ни нарича тези, които протестираме срещу кражбите и грабежа на родината ни, "лумпени и сбъркани хора". Явно му пречим с нашите пари да си закупи вертолет или самолет!”, написа в социалната мрежа Димитър Байрактаров, публикувайки и снимка на мощното оф-роуд возило на народния избраник от НФСБ.

  Напомняме, че дясната ръка на Валери Симеонов и заместник-председател на партията му Валентин Касабов преди няколко дни заяви пред ТВ камера, че зад протеста на майките на деца с увреждания „стоят лумпени, хора на бившата кметица Иванчева, платени лица, некакви зелени и сбъркани хора” (виж видео). Наглото изказване на Касабов за минути заля фейсбук и отново предизвика стотици бурни реакции сред гражданите, както и призиви за оставка не само на Валери Симеонов и партията му НФСБ, но и на цялото правителство.

  Г-н Касабов видимо е забравил значението на думата „суверен”. Затова му припомняме чл. 1, т. 2 от Конституцията на Република България, пред която той се е заклел като народен представител: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”.

 • Вторник, 23 Октомври 2018 10:05
  Айде на бас, че т. нар. десни няма да гъкнат за протестите

  Айде на бас, че т. нар. десни няма да гъкнат за протестите вчера, нищо, че преди две години врещяха, че гражданската енергия се била изчерпала.

  Тези протести не са в синхрон с високопарните им, но кухи фрази ала манифеста за републиката, а и хората, които искат по-добър живот и по-добра социална политика, не са забележими за тях, те са декласирани от света, в който ако не си чел Хабермас, Кръстева и Кръстев, си половин човек, заложник на старата система, комунистически динозавър, който не може да оцени следващото поколение политици - неопределено в политическото пространство (ни наляво, ни надясно), но на което всичко му е ясно и рецепти има, но пусто, тоя тъп народ не му дава да ги приложи.

  Силвия Томова, фейсбук

Оставете коментар