Събота, 11 Юли 2020

Събота, 03 Ноември 2018 13:02

Волен Сидеров: Ако ГЕРБ и ОП не се свалят сами от власт, няма кой да го направи

Едно обаче е да паднеш от власт заради неразбирателство между Патриотите, а друго – защото си уличен в тежка корупция или нечовешко отношение към хората.

Ако ГЕРБ и Обединените патриоти не се свалят сами от власт, няма кой да го направи. Това каза за обзорното предаване "Метроном" на радио "Фокус" лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Българският избирател е приел сегашната коалиция на „Атака“ с ГЕРБ, след като години наред е искал да го управлява Борисов и ГЕРБ, а не Сидеров и „Атака“, припомни Сидеров.

Едно обаче е да паднеш от власт заради неразбирателство между Патриотите, а друго – защото си уличен в тежка корупция или нечовешко отношение към хората, уточни той.

„Аз мисля, че сега е моментът – точно във връзка с тези скандали, да се преосмисли поведението и на моите партньори. Аз съм им го казвал и в очите, рискувайки пак да бъда острия камък, който не мели брашно, но трябва да им го казвам, защото властта успива. Всъщност тя е най- големият тест. Стигнеш ли на някаква властова позиция, тогава се проверява що за човек си. Ако се самозабравиш, ако решиш, че трябва да подмяташ и подритваш хората, рано или късно приключваш. Дали смяташ, че си голямата работа, защото си там някъде, и че си безсмъртен, защото си просто във властта – не. А в изпълнителната власт трябва в коридорите над всяка стая да се сложи старият латински надпис “Memento mori”, което означава „Помни, че си смъртен“. Може пък и да помогне”, коментира Волен Сидеров.

Той определи като типично за нашето общество да се превръща в маса от пластилин, който лесно може да бъде мачкан. Но ако то се втвърди и стане тухла, няма как да бъде мачкано, уточни лидерът на „Атака“.

Според него перспективите пред България са да се възпита поколение с по-самостоятелно мислене, защото без събуждане на духа, системата ще възпроизвежда „бели мишки в лаборатория“, а не мислещи хора.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар