Четвъртък, 09 Юли 2020

Неделя, 18 Ноември 2018 10:45

Жълт код за сняг и дъжд е обявен в почти цяла България

Пътищата са проходими при зимни условия, уверяват от АПИ

В по-голямата част от страната ще се натрупа снежна покривка с дебелина до 10 см, а в южните и югоизточните райони се очаква дъжд до 20 литра на квадратен метър.

С приближаването на средиземноморски циклон от юг ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна. Те ще бъдат от сняг с изключение на югоизточна България. Очаква се да се образува снежна покривка, която ще бъде по-дебела в Предбалкана, Централна Северна България и високите полета на Западна България, съобщават от НИМХ.

С преминаването на циклона, в понеделник се очаква валежите от запад да спрат. Във вторник обаче идва нов циклон от югозапад, който ще доведе до нови валежи, но от дъжд. Най-ниските температури през следващите дни ще бъдат в Северна България. Очаква се дневните стойности да бъдат малко под 0 градуса.

Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, а по усойните и планински райони частично заледени, съобщават от АПИ. Проблемите участъци са обработени, а пътищата са проходими при зимни условия.

Слаб сняг вали в районите на Мездра; Тетевен и Априлци - област Ловеч; АМ "Хемус", АМ"Тракия", Пирдоп, Гълъбец, и Скравена - областС офия; Картела - област Пазарджик; Студенец - област Пловдив.

С намалена видимост поради мъгла са следните райони:

- до 50 м. в районите на Леденика - област Враца; Котел област Сливен; Антоново и Омуртаг област Търговище; АМ"Хемус" област София;

- до 100 м. в района Б.Слатина, Борован и Криводол област Враца; Троянския проход - област Ловеч; Г. Оряховица и Лясковец - област В.Търново.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар