Сряда, 22 Май 2019
Петък, 07 Декември 2018 15:23

Общинарите в Перник поиска погасителен план за задълженията на болницата към НАП

Върху сметките на болницата са наложени запори от частен съдебен изпълнител и заради задължения към ВиК и ЧЕЗ

 

Общинският съвет в Перник задължи управителя на застрашената от продажба Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация да изготви погасителен план за издължаване към НАП. Съветниците поставиха условие разплащанията да стават само с постъпления по линия на здравната каса и месечна вноска не по-голяма от 15 000 лева, съобщи БНР.

Скандалът с общинската болница гръмна в началото на седмицата, когато стана известно, че НАП е насрочила търг за продажба на лечебното заведение. Със съдействието на здравния министър Кирил Ананиев търгът бе временно спрян, за да се изясни собствеността на имота. 

На проведената днес извънредна сесия болничният шеф д-р Венцислав Чунов съобщи, че дългът към НАП е над 450 000 лв., а върху сметките на болницата са наложени запори от частен съдебен изпълнител и заради задължения към ВиК и ЧЕЗ.

Напомняме, че преди седмица д-р Венцислав Чунов заяви по повод обявения търг: "Търся обяснение, но не го намирам. Или се опитват да ни извият ръцете за повече пари, или някой си е харесал базата и иска да я купи. Друго обяснение - да продаваш болница за 5 милиона лв. заради дълг от 400 000 не намирам”.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар