Вторник, 04 Август 2020

Четвъртък, 04 Април 2019 09:39

Бойко Борисов предложи Данаил Кирилов за правосъден министър

Министър-председателят Бойко Борисов предложи Данаил Кирилов за министър на правосъдието. Това обяви в централата на ГЕРБ лидерът на партията след среща на ГЕРБ с "Обединени земеделци" за подписване на политическо споразумение за подкрепа на евроизборите.

Първата задача на Кирилов като правосъден министър ще бъде да работи за включване на общинските съветници в обхвата на антикорупционния закон.

В момента Кирилов е председател на Законодателната комисия в НС.

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър, се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, да излязат в дълъг отпуск докато се направят проверки. Това мога да кажа за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието“, заяви Борисов без да споменава имена.

Самият Данаил Кирилов изрази задоволство от предложения пост и го определи като сериозно предизвикателство. Благодаря за номинацията, каза в отговор той. Приемам го като голямо доверие и много сериозна задача с оглед необходимостта до няколко месеца успешно да се довърши работата по механизма за сътрудничество и проверки. Именно това е основният приоритет на правосъдното министерство. С общи усилия ще се борим за положителен резултат, допълни Кирилов.

Той отказа да коментира въпроси, свързани със скандали и правни казуси, защото това би станало само от правна страна, а не от социологическа гледна точка.

Припомняме, че Цецка Цачева подаде оставка като правосъден министър, след като стана ясно, че е закупила на ниска цена апартамент в престижен столичен квартал. Миналата седмица с постовете си на председател на ПГ на ГЕРБ, председател на Комисията по вътрешна сигурност и депутат се раздели Цветан Цветанов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар