Събота, 07 Декември 2019
Понеделник, 15 Април 2019 15:57

На първа инстанция: 20 г. затвор и 10 бона глоба за Иванчева

 

20 години лишаване от свобода и 10 000 лева глоба – това е наказанието за отстранения кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева. Специализираният съд я призна за виновна за това, че е поискала подкуп.

Като съучастници са посочени другите двама – зам.-кметицата Биляна Петрова и соченият за посредник в комуникацията със строителния предприемач Александър Ваклин бивш кмет Петко Дюлгеров.

Петрова и Дюлгеров получиха съответно 15 и 12 г. лишаване от свобода.

Съдия Иво Хинов посочи, че делото има "политически нюанс", като подчерта, че не може да се твърди, че Ваклин е провокирал подсъдимите, предаде бТВ.

На влизане минути по-рано и във видимо добро настроение, Иванчева и Петрова споделиха пред журналистите, че очакват оправдателни присъди. Според отстранения кмет всичко друго ще е "крах на държавата". Двете даже повдигнаха друга тема - кой ще отговаря за твърденията на прокурорите при решение "невиновен".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Функционалният имунитет се ползва превратно - лъжа, защото знам, че няма да има последствия, защото ще плаща държавата, коментира Биляна Петрова.

Иванчева допълни, че обвинителите "лъжат с цел набеждаване" и обяви, че двете ще работят за промени, които да доведат до подвеждане под отговорност на прокурори, които са изрекли неверни твърдения.

Очаквайте подробности!

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар