Неделя, 07 Юни 2020

Вторник, 21 Май 2019 14:26

Корнелия Нинова: Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх!

Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх. Никой няма да уволни, никой няма да ви репресира. Гласувайте като свободни българи, за да спрем веднъж завинаги порочния модел на управление. Този призив отправи към всички избиратели лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя и водачът на евролистата на левицата Елена Йончева бяха тази сутрин в студиото на БиТиВи.

Бойко Борисов управлява чрев всяване на страх, но и него много го е страх, коментира Нинова. Тя е убедена, че твърденията му, че "подготвят Костинброд 2", са именно от страх, че ще загуби изборите. Това е начин да оправдае загубата на ГЕРБ, подчерта лидерът на БСП.

Нинова коментира и обвиненията на Борисов, че с президента Румен Радев заедно правят предизборна кампания. Имаме много общи позиции и с държавния глава, и с Иво Христов. Но обвиненията, че президента се обвързва с БСП още веднъж показват страх, категорична бе тя. Няма как желанието за върховенство на закона и за справедливост да е партийно пристрастие, смята лидерът на опозицията. На въпрос дали президентът Радев се меси в съдебната система с консултациите си за нов главен прокурор, Нинова отговори: Президентът има задължение по Конституция в процеса на избор на главен прокурор. Накрая той подписва указа. Съвсем логично е той да прави консултации. Нинова коментира и предложенията на БСП за промени в правомощията на главния прокурор. Вярвам в прокуратурата, но това не ми пречи да настоявам за налагане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор.

В модела на ГЕРБ истината се изкривява. Корупцията е държавна политика, а борбата с корупцията е заплаха за националната сигурност, описа маниера на управление Корнелия Нинова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар