Събота, 04 Юли 2020

Неделя, 09 Юни 2019 11:13

Румен Овчаров: Корнелия Нинова извади партията от задкулисието

"БСП, начело с хора като Георги Гергов, Георги Пирински, Димитър Дъбов, Сергей Станишев, Михаил Миков - няма бъдеще. Тези хора са минало за партията. Ако Корнелия направи нещо, това е, че тя промени партията. Извади я от задкулисието на 2013-2014 г., извади я от безвремието на 2014/2015 г. Сега БСП е опозиция и алтернатива. Връщането на БСП в онова блато не дава никаква перспектива нито за държавата, нито за младите хора, нито за БСП. Затова влизането на тези млади хора е плюс и трябва да се радваме на това". Това заяви членът на НС на БСП Румен Овчаров в БТВ.

Той коментира, че ако има нещо, което го притеснява - това е какво ще се случи по време на Конгреса и след него. "Истерията 10 дни след изборите е необоснована", категоричен бе Овчаров. Той заяви, че е видял същата ситуация през 96-а година, когато един лидер си подава оставка под натиска на една група, а самите членове на групата не са получили това, което искат.

"Сега има друга опасност - ние да си създадем тежък юридически блокаж. Нямаше причина Корнелия Нинова да драматизира до такава степен нещата - с оставката, с исканията за вътрешнопартиен избор, при положение, че знае, че ситуацията с Устава не е ясна. Нужна е мъдрост. Възстановяването на БСП след 96-а година мина през ситуация, в която тя беше трета политическа сила - 2001 година", припомни още Овчаров. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Критикувал съм Корнелия Нинова най-много - за едноличното вземане на решенията, за непрекъснатото отваряне на нови фронтове и битки с нови врагове, но на последните пленуми я защитавам, защото става дума за принципни неща. Не може да обявиш борба с паралелната държава, с корупцията, със задкулисието за основна тема на предстоящите избори, да избереш Елена Йончева за водач на тази листа и да се опиташ да сложиш на второ място Сергей Станишев, който за мен е легитимацията на това задкулисие през 2013 и 2014 година", посочи Румен Овчаров. По думите му е било необходимо да се направи разумен ход - Сергей Станишев да бъде сложен на четвърто или пето място, за да се получи някаква консолидация.

"В политиката трябва да имаш възможност за малко повече гъвкавост. Настоявам този Конгрес да намери разумния подход и да консолидираме максимално това, което е възможно да се консолидира. Да вървим напред и да печелим избори, да видим какво ще правим с управлението на държавата",  добави Овчаров.

По повод намаляването на партийните субсидии, той коментира: "Как се правят местни избори без пари, от партия, която е в опозиция на местната власт? Ако искаме да имаме нормален политически живот, трябва да има партийна субсидия. Може да се изчисли колко трябва да бъде тя спрямо дейностите, за които се харчат пари. Никой не живее в охолство на "Позитано 20".  

"Трябва да се освободим от усещането, че лидерите са несменяеми. Това време мина. Сергей Станишев беше последният такъв - незаменим", заключи Овчаров.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 09 Юни 2019 11:13
  Корнелия Нинова: Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте

  Поздравявам Младежкото обединение за енергията, която вложихме заедно в последните четири години в политиките за социална справедливост и грижа за младите хора. Четири много наситени години, с десетки срещи, кампании, протести, международни прояви в отстояване на семейно подоходно облагане, грижа да децата, културен чек, младежка заетост, помощ на възрастните хора. Настоящето ни изправя пред новите предизвикателства на високите технологии, изкуствен интелект и екологичните проблеми. Това са теми на бъдещето. Знам, че работите по тях и сте готови за тези предизвикателства. Радвам се, че с промените в БСП дадохме възможност на младите да участват активно в политиката и да прилагат нашите идеи на практика като кметове, общински съветници, депутати и евродепутати. Сега имате и собствено младежко предаване в Българска свободна телевизия. Изпълнете го със съдържание за проблемите на младите и грижа за тяхното бъдеще. Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте.

 • Неделя, 09 Юни 2019 11:13
  Корнелия Нинова: Предлагам консолидация в интерес на хората, а не част от статуквото за собствен интерес

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП–Плевен заедно с депутатите Румен Гечев и Стефан Бурджев. Каквото и да се говори, фактите за последните четири години показват едно - БСП повишава доверието в себе си на всички избори

 • Неделя, 09 Юни 2019 11:13
  БСП: Истината за чумата се разбра. Сега търсим справедливост

  Вигенин и Нинова ще осигурят юридическа подкрепа на животновъдите, които ще заведат дела за нанесените им вреди

Оставете коментар