Вторник, 22 Септември 2020

Сряда, 31 Юли 2019 10:54

Държавният департамент на САЩ поздрави България по повод сделката за F-16, а Борисов поздрави министрите

"Видяхте съобщението на Департамента. Това, което излиза от департамента на Щатите, го четат всички", похвали се премиерът.

Бойко Борисов откри правителственото заседание с коментар на вече одобрената от парламента и обнародвана в "Държавен вестник" сделка за покупка на изтребителите F-16. По повод поздрава на САЩ Борисов заключи, че постигнатото винаги се оценява. Той уточни, че "сега финансовото министерство довършва работата си по въпроса", предвид предстоящото заплащане на осемте изтребителя и оборудване.

"Поздравяваме премиера Бойко Борисов и българското правителство за ангажимента му да модернизира въоръжените сили на страната чрез придобиването на тези високо ефикасни, оперативно съвместими с НАТО самолети", се казва в прессъобщението на Държавния департамент.

"Очакваме с нетърпение да работим с България по този проект и да засилим дългосрочното си стратегическо партньорство. Ние също така оценяваме основната роля, която Конгресът на САЩ изигра в подкрепа на използването на чуждестранно военно финансиране за част от тази придобивка, и координираните усилия на правителството на САЩ за постигане на този успех", пише още в съобщението.

 

"Видяхте съобщението на Департамента. Това, което излиза от департамента на Щатите, го четат всички", похвали се Борисов, цитиран от Нова тв.

Премиерът благодари за усилията на всички ведомства и се похвали, че българската армия такова нещо не е виждала. Войската ни дочакала модерното въоръжение цели 28 години след промените, след като все още е "въоръжена със старите руски оръжия", отбеляза Борисов.

"Наслушахме се на глупости, но мисля, че никой извън България не би си позволил да си помисли, че българското и американското правителство са били подвластни на лобизъм и каквото и да било", констатира Бойко Борисов.

"Въпреки враждебната среда, в която работите, ви поздравявам за куража, силата, търпението", обърна се той към всички министри, съпричастни към сделката.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Така че, изтърпяхте много", благодари Борисов, като на първо място посочи военния министър Красимир Каракачанов. Вицепремиерът обаче отсъстваше от заседанието на МС, защото е на лечение, стана ясно от думите на премиера.

"Оценката на Департамента на САЩ мисля, че е достатъчно ясна", повтори министър-председателят преди заседанието на МС.

"Съжалявам, че нашите партньори вдясно не ни защитиха", вметна Борисов по повод атаките от левицата срещу сделката.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар