Четвъртък, 04 Юни 2020

Сряда, 21 Август 2019 13:26

Летищата в София, Варна, Пловдив и няколко медии с бомбени заплахи (допълнена)

В рамките на няколко часа днес са подадени сигнали за бомба в сградата на БНТ и на Терминал 1 на Летище София. Сигналът за летището е подаден в 9.20 часа, а този за БНТ – в 11.30 часа. 

Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района на телевизията, изведени са всички служители. Преди минути е приключила щателната проверка, при която е установено, че сигналът е фалшив.

Анонимен мейл за поставено взривно устройство е бил получен около 9:20 ч. тази сутрин и на Летище София. На място веднага са пристигнали екипи на Гранична полиция и Жандармерията. Следови кучета са претърсили района на Терминал 1. Взривно устройство не е намерено, не се е наложила евакуация на хора. Всички полети излизат и кацат по разписание.

Сигнал за бомба е подаден и на терминала на Летище Пловдив. Сигналът за поставено взривно устройство на летището е получен към 11.00 часа. Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района. Преди минути е приключила щателната проверка, при която е установено, че и този сигнал е фалшив.

Сигнал за бомба бе получен и на летище Варна. Съобщението до служебни електронни адреси е било изпратено малко преди обед. Извършена е проверка на полицията, която не е открила взривно устройство. Не се е стигнало до отлагане на полети. 

Обект на бомбени заплахи са били още редакциите на "24 часа" и "Новини.бг".

От МВР работят по установяването на човека, изпратил съобщенията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар