Вторник, 26 Май 2020

Събота, 07 Март 2020 09:51

Сестрите, барикадирали се в Партийния дом: Не сме терористки, не сме психически нестабилни

Вчера вечерта настъпи развръзката на ситуацията, в която няколко медицински сестри окупираха една от залите на Народното събрание в бившия Партиен дом.

„Не мисля, че това е поражение. За да не преживеем втори път насилствено извеждане от сградата, решихме сами да напуснем сградата. Аз не се чувствам терорист и не мисля, че пет жени – майки и медицински сестри, сме заплаха за държавата, за да бъдем третирани по този начин“, каза в предаването „Тази събота“ по БТВ лидерът на протестите на медицинските сестри Мая Илиева. „До тази ситуация ни доведе неглижирането, не отчаянието, не сме психически нестабилни. Не може една година да протестирам и никой да не може да ни реши проблемите“, допълни Илиева.

Бойка Анастасова, която най-дълго вчера остана на перваза на прозореца на сградата на НС, отново обяви, че е действала така, защото се е чувствала застрашена. Мястото, на което бях защитена е пред камерите и погледите на колегите долу, уточни тя.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Ние отидохме за диалог, не виждам какво сме нарушили като останахме извънредно в институцията народно събрание. Очаквахме някой да дойде и да проведем диалог“, казаха още медицинските сестри. Мая Илиева напомни, че беше първата уволнена медицинска сестра заради протестите. По думите ѝ Бойка Анастасова също е репресирана в „Пирогов“, където работи.

Не може в правова държава да нямаме право на протест, подчерта лидерът на недоволството на медицинските сестри. Тя обяви, че протестът в палатковия лагер пред Министерския съвет продължава.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар