Понеделник, 17 Декември 2018
Неделя, 23 Септември 2018 18:09

Почина Росица Данаилова

Сестрата на Стефан Данаилов ни напусна преди няколко часа 

Преди няколко часа в София почина сестрата на Стефан Данаилов - Росица Данаилова, научи BIG5 от близки до семейството. 84-годишната Данаилова си отиде в същия ден, в който е родена Мария, покойната съпруга на Ламбо. Росица Ламбова Данаилова е българска актриса, родена на 26 ноември 1933 г. в София.

Първоначално завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ, а след това следва докторантура в Академията за театрално изкуство в Ленинград.

Данаилова има над 150 роли в различни театри в Димитровград, Добрич, Бургас, Сливен, Театъра на армията, Сатиричния и Народния театър.

Омъжва се два пъти – първият път за Иван Кондов, а втория път за режисьора Константин Обрешков. Има две деца, Ламби Кондов, който също е актьор и Росица Обрешкова, която е режисьорка. Росица Данаилова е сестра на известния български актьор Стефан Данаилов.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 23 Септември 2018 18:09
  Актьорът на всички времена на 76!

  Честити 76 години на Стефан Данаилов, наричан от приятели Ламбо, а от студентите си Мастера!

 • Неделя, 23 Септември 2018 18:09
  Стефан Данаилов: Дойдох да гътна това правителство, но от третия път ще стане

  Депутатът от БСП Стефан Данаилов в типично свой стил коментира неуспешния вот на недоверие. "Дойдох да гътна това правителство. Веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода... От третия път вече ще ги гътнем", заяви в кулоарите артистът. 

  След гласуването на вота се разгоря лют скандал между Корнелия Нинова и Вежди Рашидов. Лидерът на БСП отново настоя народните представители да отменят ваканцията си и да решат проблемите на майките на деца с увреждания. Нинова беше подкрепена от социалистите. В редиците на управляващите имаше и такива, които гласуваха "въздържал се". Вежди Рашидов пък се ядоса, че си иска почивката и предложи да се дават нощни смени в Народното събрание. Данаил Кирилов от ГЕРБ също се намеси в спора и ни в клин, ни в ръкав върна колелото на историята чак до Чернобил и припомни, че БКП не са казали за радиацията на народа, поради което има толкова деца с увреждания.  

 • Неделя, 23 Септември 2018 18:09
  Стефан Данаилов: Румен Радев е отказал патриарх Кирил да го благослови, духовникът е сложил край на срещата между двамата

  "Президентът Румен Радев е отказал да бъде благословен от руския патриарх Кирил. Държавният глава е благодарил за предложението, но го е отклонил, тъй като вече е бил благословен от българския патриарх Неофит. По време на разговора не е имало скандали и той е приключил мирно. Край на срещата е сложил патриарх Кирил". Това разказа пред BGonAir Стефан Данаилов. Ламбо не пожела да каже, дали се е чувал след скандала с Румен Радев, но остана впечатлението, че двамата все пак са водили разговор. 

  "Когато чествахме 130 години от Освобождението на България, аз бях ангажиран с подготовката. Тогава Георги Първанов също спомена жертвите от останалите народности пред Владимир Путин в НДК. Скандал нямаше и именно за това не мога да си обясня какъв е проблемът и защо патриарх Кирил си тръгва огорчен от страната ни", каза още Данаилов. 

  "След този мандат напускам активната политика, аз съм бесепар в кръвта. Имам положително мнение за Корнелия Нинова, защото е предана, емоционална и борбена. Критикувам я за фризурата ѝ. по същия начин съм имал добри отношения с предишните лидери на партията Георги Първанов, Сергей Станишев и Михаил Миков. БСП е много силна опозиция, колкото и Цветан Цветанов да омаловажава работата ни. Няма да крия, че ние освен за евро и за кметски вот, се готвим и за нови парламентарни избори. Управляващите винаги ще пускат темата колко БСП не е готова за управление. Партията ни умее да се мобилизира преди избори и сме го показали, че сме единни. Това, което се случва сега, нямаше да се случи при наше управление. Колкото и да умаловажават протестите от ГЕРБ, на хората не им се седи вече вкъщи. Ако изоставаш от такива събития и нечуваш хората, не е добре", коментира Ламбо.

Оставете коментар