Четвъртък, 21 Февруари 2019
Неделя, 23 Септември 2018 18:09

Почина Росица Данаилова

Сестрата на Стефан Данаилов ни напусна преди няколко часа 

Преди няколко часа в София почина сестрата на Стефан Данаилов - Росица Данаилова, научи BIG5 от близки до семейството. 84-годишната Данаилова си отиде в същия ден, в който е родена Мария, покойната съпруга на Ламбо. Росица Ламбова Данаилова е българска актриса, родена на 26 ноември 1933 г. в София.

Първоначално завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ, а след това следва докторантура в Академията за театрално изкуство в Ленинград.

Данаилова има над 150 роли в различни театри в Димитровград, Добрич, Бургас, Сливен, Театъра на армията, Сатиричния и Народния театър.

Омъжва се два пъти – първият път за Иван Кондов, а втория път за режисьора Константин Обрешков. Има две деца, Ламби Кондов, който също е актьор и Росица Обрешкова, която е режисьорка. Росица Данаилова е сестра на известния български актьор Стефан Данаилов.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 23 Септември 2018 18:09
  Стефан Данаилов: В БСП няма разцепление, партията е единна

  Свидетели сме на монолози между глухи със самочувствие

 • Неделя, 23 Септември 2018 18:09
  Актьорът на всички времена на 76!

  Честити 76 години на Стефан Данаилов, наричан от приятели Ламбо, а от студентите си Мастера!

 • Неделя, 23 Септември 2018 18:09
  Стефан Данаилов: Дойдох да гътна това правителство, но от третия път ще стане

  Депутатът от БСП Стефан Данаилов в типично свой стил коментира неуспешния вот на недоверие. "Дойдох да гътна това правителство. Веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода... От третия път вече ще ги гътнем", заяви в кулоарите артистът. 

  След гласуването на вота се разгоря лют скандал между Корнелия Нинова и Вежди Рашидов. Лидерът на БСП отново настоя народните представители да отменят ваканцията си и да решат проблемите на майките на деца с увреждания. Нинова беше подкрепена от социалистите. В редиците на управляващите имаше и такива, които гласуваха "въздържал се". Вежди Рашидов пък се ядоса, че си иска почивката и предложи да се дават нощни смени в Народното събрание. Данаил Кирилов от ГЕРБ също се намеси в спора и ни в клин, ни в ръкав върна колелото на историята чак до Чернобил и припомни, че БКП не са казали за радиацията на народа, поради което има толкова деца с увреждания.  

Оставете коментар