Понеделник, 25 Май 2020

Петък, 12 Октомври 2018 09:06

Близки и приятели се прощават с Виктория Маринова. Ромската махала в Русе се охранява от жандармерия. Какво предстои?

Близки и приятели ще изпратят жестоко убитата телевизионна водеща Виктория Маринова в последния й път. След задържането на заподозрян за престъплението, тялото на младата жена беше освободено. Поклонението е насрочено за 10.30 ч. в храма „Св. Троица” в Русе.

Очакват се засилени мерки за сигурност в района, заради ескалиралото през последните часове напрежение. В четвъртък през квартала, където живее лелята на 21-годишният Северин, преминаха мотористи, които форсираха моторите си, но не са проявили някаква агресия. Жителите на ромската махала са уплашени, като твърдят, че имало и нападение.

От полицията в града опровергаха това на извънредна пресконференция. „Обстановката е спокойна, няма информация за пострадали граждани и няма задържани лица. Имаме подкрепления от дирекция „Жандармерия“ в два квартала има засилено полицейско присъствие“, информираха органите на реда.

Какво предстои?

От прокуратурата в град Целе ще разрешат екстрадицията след отговор от българските съдебни органи за съобразността на затворите в България с минималните европейски стандарти. Процедурата по питане на българските власти за затворите е формалност и в България няма да идват германски експерти на проверка. Процедурата по екстрадиране може да отнеме от 2 седмици до 40 дни.

Явно за разследващите случаят е ясен, особено след като предполагаемият извършител е дал показания и се е съгласил на опростена процедура по екстрадиция. Това предположение потвърдиха пред БНТ два независими източника.

След като Северин Красимиров бъде предаден на България, ще бъде взета ДНК проба и от него, за да се потвърдят резултатите от пробите от ползвани от него вещи. След това основният заподозрян ще бъде изправен и пред българския съд. Разследващите предполагат, че той ще признае вината си и ще иска делото да мине по бързата процедура.

Днес в Русе ще бъде поклонението на Виктория Маринова.

Напомняме, че 21-годишният Северин Красимиров беше арестуван във вторник вечерта в Германия. Според разследващите в България, на лице е пълно съответствие между ДНК профила на извършителя, който е установен върху жертвата, с дрехи в дома му. Повдигнати са две обвинения: за изнасилване (с предвидено наказание между 10 и 20 г.) и за умишлено убийство (15-20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор).

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар