Сряда, 12 Август 2020

Неделя, 19 Март 2017 14:38

„Оплешивяването е начинът на Господ да ми напомня, че съм човек."

ЧРД на Мистър „Умирай трудно”

Той самият едва ли се мисли за бог, но че дори и на 62 е идол за нежния пол, няма съмнение.

Кариерата му не започва от място. Той минава през епизодичните роли, прескача към известността в сериала „Съдружници по неволя”, за да изгрее като свръхнова звезда в „Умирай трудно”. И да не слиза от небесклона.

Уилис става не само символ за мъжка притегателност, за саркастичен чаровник, за прекрасен неудачник, който винаги намира изход и спасява света от злото. За неговата, станала нарицателна от героя му, спасителна мисия, се появи анекдотът „Защо Брус Уилис не участва в „Титаник”? Защото тогава „Титаник” нямаше да потъне.”

Този хумор е просто потвърждение на влиянието, което ролите му оказват върху публиката. Хората се шегуват с тези, които обичат. „Бандата на Оушън”, „12 маймуни”, „Петият елемент”, „9-та миля”, се редуват с озвучаването на „Чуй кой говори”, „Смъртта й отива” и „Армагедон” с „Чакала”, „Шесто чувство” и „Войната на Харт”.

Брус Уилис е универсален актьор. Той е като крайъгълен камък – в която и лента да го сложиш, тежи на мястото си и я превръща в много добро кино. Запомнящо се. Не, той не е плейбоят на Холивуд, не е обзет от звездомания актьор, който се цупи и не спи от нерви дали ще вземе най-после жадуваната статуетка, за връчването на която си е приготвил речта още с втория си филм (да не забравяме, че получава „Еми” и „Златен глобус” още за първия), той и в живота е също такъв непукист и иронично намигащ към себе си тип, каквито са и повечето му герои.

Актьорът с филмография, съдържаща над 80 ленти, споделя абсолютно убедено и непринудено: „Повече се гордея, че съм баща, а не актьор." И трите му дъщери се гордеят със звездния си баща, а ние чакаме следващите роли на Брус – винаги изненадващ и винаги себе си.

Източник: AFISH.BG

Оставете коментар